Wij zijn van 27 april tot en met 5 mei gesloten!
20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

De matte uitstraling van kalkverf kleuren op muren en meubels

Kalkverf kleuren en extreem matte verf  zijn op het moment enorm populair door de natuurlijke uitstraling. Het is een hele rustige verf, zelfs in heftige kleurtinten. Door deze verf in bijpassende tinten zowel op de muren en kozijnen, als op de meubels of decoratie toe te passen, creëert u een mooi geheel.

Het kiezen van de juiste verf kleur

kalkverf kleuren

We merken dat mensen vaak direct kijken naar de kleuren van hun meubels, vloer en gordijnen als ze op zoek zijn naar verf. Maar dan wordt een belangrijke stap over geslagen. En dat is de vraag welke kleuren het beste bij de bewoners passen. Wat vinden ze mooi en waar houden ze absoluut niet van. Als mensen niet weten welke kleur ze willen gaan toepassen in hun woonruimte, dan is het belangrijk om met deze stap te beginnen. Smaken verschillen. Waar de één  dol is op pasteltinten, moet een ander daar niets van hebben. Pas als de smaak bekend is, gaan we kijken naar de kleur van de vloer, meubels en raamdecoratie waar de verf op aan moet sluiten.

Lichtinval is bepalend voor de kleurtint

Op verschillende muren kan dezelfde verf er heel anders uit zien. Om een mooi effect te bereiken, is het belangrijk om rekening te houden met de lichtinval. Waar valt de zon op, welke muur vangt het minste daglicht. Als een muur waar weinig daglicht op valt in een donkere tint geverfd wordt, dan maakt het de ruimte vaak kleiner en somber. Het zou zonde zijn als u de perfecte kleurcombinatie op uw muren toepast, maar dat het effect tegen valt. Door de juiste kleuren op de juiste muren te verven, ontstaat er een sfeervol geheel. Gebruik onze kennis, wij adviseren u graag. Het sfeervolle totaalbeeld wordt versterkt door deuren en kozijnen mee te verven in een matte verf in dezelfde kleur(tint) als de muren.

kalkverfHet combineren van kleuren

Er zijn heel veel kleurcombinaties mogelijk. Met name kleuren uit dezelfde kleurgroep zijn heel goed te combineren doordat ze dezelfde basistinten hebben. Ze hebben bijvoorbeeld allemaal dezelfde groene ondertoon, waardoor het toch weer een geheel wordt. Het combineren met een accentkleur is een kwestie van uitproberen. Leg de kleurstalen bij elkaar en probeer eens verschillende combinaties. Dit is een lastige klus, een klus waarbij veel mensen gaan twijfelen of het een mooi geheel wordt. Wij helpen u daar graag mee! Het is ons vak.

Meubels en accessoires verven met kalkverf kleuren

Bij kalkverf kleuren, wordt in eerste instantie vaak gedacht aan muurverf. Extreem matte verf is echter ook heel goed toe te passen op deuren en kozijnen, meubels en accessoires. Denk daarbij aan een grote houten kast. Dit is een meubelstuk dat dominant aanwezig kan zijn in de ruimte. Door de kast een bijpassende kleurtint te geven met een matte verf, wordt het onderdeel van het geheel. Met een goed kleurenpalet, creëert u een ruimte waarin u zich thuis voelt.

Het kiezen van de juiste kleuren is erg lastig. Wij helpen u er graag mee, zodat u jarenlang plezier heeft van de aanpassingen in uw huis. Neem contact met ons op voor een afspraak.