Weblog

Betonlook trapbekleding voor een industriële uitstraling

De trap is een opvallend onderdeel van de hal of de woonkamer en wordt dagelijks meerdere keren gebruikt, wat vaak te zien is aan de slijtage. Het opknappen van de trap is daarmee een dankbare klus. Door de uitstraling af te stemmen op de rest van het interieur, wordt het een mooie aanvulling op het geheel.

Is betonlook trapbekleding iets voor u?

Betonlook trapbekleding

Wij merken dat de vraag naar betonlook trapbekleding toeneemt. Dit heeft alles te maken met de populaire industriële accenten in huis. Zowel in Vinyl als in PVC hebben wij verschillende betonlook uitvoeringen. Van ruig met een grove structuur tot een subtielere uitstraling. Van licht tot donkergrijs en in grijs/bruintinten. PVC en Vinyl bekleding zijn erg sterk en slijtvast. Uw trap blijft jarenlang mooi.

Heel veel keus in harde trapbekleding

Het gehele assortiment Vinyl en PVC vloerbedekking kan toegepast worden op de trap. Er is dus voor iedere stijl en in elke kleur een trapbekleding te vinden. Bekleed bijvoorbeeld de traptredes met dezelfde vloerbedekking als de hal/ woonkamer en laat de bekleding van de stootborden doorlopen op de overloop. Hierdoor ontstaat er een rustig geheel. Aangezien trapbekleding uit verschillende losse onderdelen bestaat, is er heel veel mogelijk. Houtstructuur wordt het meest gekozen en naast betonlook trapbekleding merken we dat een trap met ‘lederlook’ bekleding populair is.

betonlook trapbekleding

Zachte vloerbedekking op de trap

Tapijt geeft een warme uitstraling, is lekker zacht en werkt geluiddempend, zéker met een zachte ondertapijt. Van neutraal tot heftige kleuren: er is volop keus. Daarnaast is het mogelijk om de stootborden met een andere kleur te bekleden of om het midden van het loopvlak in een andere kleur te bekleden, zodat er een lopereffect ontstaat.

Traplopers met handgesmede roedes

Traplopers zijn een mooie combinatie van een harde en zachte vloerbedekking. Het geeft de trap allure. Om de loper op z’n plaats te houden wordt ‘ie vastgezet met roedes. Er zijn verschillende standaard roedes. Daarnaast is het mogelijk om roedes naar wens te laten smeden. Als u dan ook nog bijpassende gordijnroedes laat smeden, krijgt u een bijzonder geheel.

De afwerking van de trap

Naast de keus voor soort vloerbedekking, kleur en structuur, is de afwerking bepalend voor de het eindresultaat, voor de totale look van de trap. Er zijn ruim 75 soorten en kleuren profielen, zodat wij voor iedere situatie en voor iedere smaak een passende oplossing hebben. Denk maar eens aan een profiel waarin een strook PVC of Vinyl in dezelfde kleur of in een contrasterende kleur geschoven kan worden. Op die manier wordt de voorkant van de traptrede meteen mooi afgewerkt. Of accentueer de traptrede door een streep in contrasterende kleur op het loopvlak aan te brengen. Dit wordt vaak toegepast bij opstapjes: het voorkomt struikelen. De profielkeus is afhankelijk van het doel, het soort trap, de trapbekleding, de omgeving waar het in moet passen en natuurlijk uw smaak.

Wilt u betonlook trapbekleding voor een industriële uitstraling, of past een andere trapbekleding beter in uw interieur? Vraag advies, er is zó veel mogelijk! Wij helpen u graag om de trapbekleding te kiezen die bij uw smaak, uw woning en het gebruik past.

Auteur: / 18 maart 2019
Delen [addthis tool="addthis_inline_share_toolbox_60sj"]