20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Geen insecten binnen: plaats horren op maat

Het is heerlijk om de ramen open te zetten als het weer dat enigszins toelaat. Frisse lucht en een koel briesje naar binnen. De muggen, vliegen en wespen mogen echter buiten blijven. Die wilt u niet in uw keuken bij het eten. Die zijn irritant in uw woonkamer. Die mogen u niet uit uw slaap houden. Gelukkig bestaan er horren op maat.

Horren op maat voor elk type raam en deur

horren

Er zijn verschillende typen ramen die open kunnen en verschillende soorten deuren.

Heeft u:

 • Een raam dat naar buiten toe geopend wordt
 • Een raam dat naar binnen toe geopend wordt
 • Een draai/ kiepraam
 • Een schuifraam
 • Een dakraam
 • Een enkele deur
 • Openslaande deuren
 • Een schuifdeur

Voor elk type raam bestaat er een oplossing die ervoor zorgt dat beestjes buiten blijven als u uw ramen of deuren open wilt zetten.

Aan de binnenkant of aan de buitenkant van het raam?

Afhankelijk van het raam of de deur en uw wensen zijn er verschillende mogelijkheden. Sommige horren op maat worden aan de buitenkant van het raam geplaatst en sommige aan de binnenkant. Daarnaast is er de keus tussen:

 • Inklemhor
 • Voorzethor
 • Rolhor
 • Plisséhor
 • Hordeur
 • Schuifhordeur

Weet u al welk systeem u wilt?

horren op maatAluminium of kunststof profiel

De profielen zijn gemaakt van aluminium of kunststof en worden geleverd in de meest voorkomende RAL kleuren. Doordat wij uitsluitend met gerenommeerde leveranciers werken, bent u verzekerd van een gedegen oplossing. Het horgaas wordt strak in het frame gespannen. Bij een rolsysteem zit het doek in geleiders aan de zijkanten, waardoor het strak blijft. Een rolsysteem aan de buitenkant van uw raam vereist andere eigenschappen dan een rolhor die u aan de binnenkant plaatst.

Wilt u gewoon gaas of onzichtbaar gaas?

De keus voor het soort gaas is eenvoudiger dan de keus voor het horsysteem. Naast het gewone gaas hebben wij een leverancier die gaas ontwikkeld heeft die nagenoeg onzichtbaar is. Hierdoor wordt het verschil tussen ramen met hor en ramen zonder hor veel kleiner. U kijkt bijna zonder belemmering naar buiten.
Voor mensen die allergisch zijn voor pollen, leveren wij gaas dat extra fijn geweven is. En het laatste speciale gaas uit onze collectie is extra stevig. Dit Petscreengaas is bestand tegen nagels van huisdieren.

Samengevat

Horren op maat zijn prettig als u graag uw ramen en deuren open zet maar geen insecten binnen wilt. Voor elk type raam en deur is er een passend systeem. Voor elke wens is er een passend gaas. Laat u goed adviseren, zodat u de juiste keus maakt.