Weblog

Een Moodboard maken om helder te krijgen wat u mooi vindt

Een Moodboard maken is een praktisch hulpmiddel om helder te krijgen wat uw smaak is  qua stijl en kleur. De meeste mensen vinden meerdere stijlen mooi. Dat kan vaak heel goed gecombineerd worden, zolang dat op de juiste manier gebeurt.

Een Moodboard maken door te knippen en te plakken

Een veelgebruikte manier om een Moodboard te maken is het verzamelen van afbeeldingen en deze op een groot vel karton te plakken. In (woon)tijdschriften en in folders zijn volop afbeeldingen te vinden.

MoodboardDenk daarbij aan afbeeldingen van:

  • Kamers in de stijl die u mooi vindt
  • Losse meubelstukken
  • Raamdecoratie
  • Kleuren
  • Vloeren
  • Behang

Extra afbeeldingen en materialen

Naast de afbeeldingen die met wonen te maken hebben, kunt u natuurplaatjes gebruiken om de sfeer en kleurcombinaties weer te geven. Denk maar eens aan de naturelkleuren van de woestijn, de sfeer van het strand, of aan afbeeldingen die u doen denken aan uw favoriete vakantieland.
Maak foto’s van meubelen die u weer wilt gebruiken in uw nieuwe interieur en print deze uit. Kom kleurstalen halen van extra matte Little Green verf en bestel stalen van behang. Verzamel stukjes stof, draadjes, touw, schelpen en knopen in de gewenste kleur en met een mooie structuur. Neem de tijd om het gewenste beeld zo helder mogelijk weer te geven. Er is zó veel keus!

Knippen en plakken

Zodra u het gevoel heeft dat u voldoende materiaal verzameld heeft om uw smaak weer te geven, kunt u daadwerkelijk het Moodboard gaan maken. Gebruik hiervoor stevig karton dat verkrijgbaar is bij de kantoorboekhandel of gebruik de zijkant van een grote doos. Verdeel de gekozen afbeeldingen over het karton. Schuif met de afbeeldingen en materialen totdat de juiste combinatie op het karton ligt. Knip waar nodig de afbeeldingen en materialen op maat en plak ze vast.
Als u naderhand afbeeldingen tegen komt die uw smaak beter weergeven, plakt u het nieuwe  plaatje gewoon over een ander plaatje heen.

Een Moodboard maken met Pinterest

Pinterest is een veel gebruikt hulpmiddel om inspiratie op te doen. Door afbeeldingen te bewaren kunt u eenvoudig een Moodboard, of eigenlijk een Moodbord maken. Maak hiervoor een (verborgen) bord aan waarop u alle afbeeldingen plaatst die aansluiten bij de sfeer die u in uw op te knappen ruimte wilt. Kijk voor inspiratie op de ReeDoo Pinterestpagina en ga ons volgen voor de nieuwste pins. Zodra u voldoende afbeeldingen heeft om de juiste sfeer en stijl weer te geven, maakt u een nieuw (verborgen) bord waarop u een selectie van maximaal 20 pins plaatst. Schuif net zo lang met de afbeeldingen tussen het verzamelbord en het Moodbord tot de pins op het Moodbord uw smaak goed weergeven.

Moodboard makenOveral hetzelfde of juist niet?

We merken dat mensen tegenwoordig de sfeer van de woonkamer graag door het hele huis willen doorvoeren. Dat geeft een mooi rustig geheel. Veel mensen vinden echter meerdere stijlen mooi en kiezen ervoor om de woonkamer, werkkamer en slaapkamer een eigen sfeer te geven. Daarnaast worden kinderkamers doorgaans afgestemd op de smaak van de kinderen.
Maak per kamer een moodboard, ook als u dezelfde stijl in heel het huis wilt. Het kan u op ideeën brengen om subtiele variaties te maken op het ‘centrale thema’.

Ik heb een Moodboard gemaakt en nu?

Neem uw Moodboard mee naar de winkel of laat op uw telefoon (of tablet) uw Pinterest Moodbord aan ons zien. Het geeft ons een goed beeld van uw smaak. Hierdoor kunnen wij nog beter de vloer, de raamdecoratie, het kleed, de trapbekleding, de verfkleur en/ of het behang laten zien dat aansluit bij uw wensen. Een afbeelding is veel duidelijker dan een omschrijving.

Maak een afspraak, dan plannen wij tijd voor u in. Samen zorgen wij ervoor dat uw interieur de uitstraling krijgt die geheel aansluit bij uw smaak.

Auteur: / 8 maart 2019
Delen