20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Een moodboard voor een goede sfeerimpressie

Een moodboard is een collage die een sfeerimpressie weergeeft. Het is een praktisch hulpmiddel om helder te krijgen wat uw smaak is. U laat bijvoorbeeld zien welke kleuren, materialen en stijl u graag terugziet in uw woon- of slaapkamer.

Een moodboard maken door te knippen en te plakken

Een veelgebruikte manier om een moodboard te maken is het verzamelen van afbeeldingen en die op een groot vel karton te plakken. In (woon)tijdschriften en in folders zijn volop plaatjes te vinden.

MoodboardDenk daarbij aan beelden van:

  • Kamers in de stijl die u mooi vindt
  • Losse meubelstukken
  • Raamdecoratie
  • Kleuren
  • Vloeren
  • Behang

Extra afbeeldingen en materialen

Naast de afbeeldingen die met wonen te maken hebben, kunt u natuurplaatjes gebruiken om de sfeer en kleurcombinaties weer te geven. Denk maar eens aan de naturelkleuren van de woestijn, de sfeer van het strand, of aan afbeeldingen die u doen denken aan uw favoriete vakantieland.

Maak foto’s van meubelen die u weer wilt gebruiken in uw nieuwe interieur en print deze uit. Bestel stalen van behang, verzamel stukjes stof, draadjes, touw, schelpen en knopen in de gewenste kleur en met een mooie structuur. Neem de tijd om het gewenste beeld zo helder mogelijk weer te geven. Er is zoveel keuze!

Afbeeldingen schuiven

Als u denkt dat u voldoende materiaal heeft verzameld om uw smaak weer te geven, maakt u het moodboard. Gebruik stevig karton of de zijkant van een grote doos. Verdeel de gekozen afbeeldingen over het karton. Schuif met de afbeeldingen en materialen tot u de juiste combinatie heeft. Knip waar nodig de afbeeldingen en materialen op maat en plak ze vast. Komt u later afbeeldingen tegen die uw smaak beter weergeven? Plak het nieuwe  plaatje gewoon over een andere foto heen.

Een moodboard maken met Pinterest

U kunt ook een moodboard maken op Pinterest. De app is een veelgebruikt hulpmiddel om inspiratie op te doen. Door afbeeldingen te bewaren kunt u eenvoudig een moodboard maken. Maak hiervoor een (verborgen) bord aan waarop u alle afbeeldingen plaatst die aansluiten bij de sfeer die u in uw op te knappen ruimte wilt. Kijk voor inspiratie op de ReeDoo Pinterestpagina en volg ons voor de nieuwste pins. Als u voldoende afbeeldingen heeft om de juiste sfeer en stijl weer te geven, maakt u een nieuw (verborgen) bord waarop u een selectie van maximaal twintig pins plaatst. Schuif met de afbeeldingen tussen het verzamelbord en het moodboard tot de pins op uw smaak goed weergeven.

Moodboard makenEén stijl of juist niet?

We merken dat mensen tegenwoordig de stijl van de woonkamer graag door het hele huis willen doorvoeren. Dat geeft een mooi rustig geheel. Veel mensen vinden ook meerdere stijlen mooi en kiezen ervoor om de woonkamer, werkkamer en slaapkamer een eigen sfeer te geven. Daarnaast worden kinderkamers doorgaans afgestemd op de smaak van de kinderen. Maak dan per kamer een moodboard, ook als u dezelfde stijl in heel het huis wilt. Het kan u op ideeën brengen om subtiele variaties te maken op het ‘centrale thema’.

Moodboard af, wat nu?

Bewaar uw moodboard en neem, als het weer kan, uw sfeerimpressie mee naar de winkel of laat op uw telefoon (of tablet) uw Pinterest-creatie aan ons zien. Het geeft ons een goed beeld van uw smaak. Daardoor kunnen wij nog beter de vloer, de raamdecoratie, het kleed, de trapbekleding, de verfkleur en/ of het behang laten zien dat aansluit bij uw wensen.

Samen zorgen wij ervoor dat uw interieur de uitstraling krijgt die perfect aansluit bij uw smaak.