Wij zijn van 27 april tot en met 5 mei gesloten!
20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Haal buiten naar binnen met natuurlijke wandbekleding

Bent u graag buiten? Dan geeft deze natuurlijke wanddecoratie u vast een prettig gevoel. Door bijvoorbeeld panelen met hout, mos of kokosnoot in uw huis, horecagelegenheid of kantoorruimte te plaatsen, creëert u een rustgevende sfeer.

Natuurlijke wandbekledingRecycling van natuurlijk restmateriaal

Restmateriaal zoals kokosnoten van kokosolie fabrieken en reststukjes van houtzagerijen vormen de basis voor handgemaakte natuurlijke wandpanelen. Houtschors wordt bijvoorbeeld in grotere stukken verwerkt of in smalle stroken. Met hetzelfde materiaal is de uitstraling totaal anders. Een paneel van stukjes (teak)hout in verschillende diktes geeft een mooi driedimensionaal effect. Dit plaatsen we regelmatig in slaapkamers bij het hoofdeinde van het bed. Of gaat uw voorkeur uit naar panelen die bestaan uit stukjes hout die in een bepaalde vorm gezaagd zijn en gekleurd? Dat is nog moeilijk kiezen! En dan hebben we het alleen nog maar over de variaties met hout….

Handgemaakt, met respect voor mens en natuur

Natuurlijke wandbekleding

Het vervaardigen van deze natuurlijke panelen zorgt voor veel werkgelegenheid in kansarme gebieden. Elk paneel is anders, dat maakt het extra mooi. Veel panelen hebben rechte randen en sommigen hebben een grillig gevormde zijkant. Het is afhankelijk van het gebruikte materiaal en van de wensen van de klant. Als u panelen met grotere stukjes hout op een breder oppervlak wilt plaatsen, dan is het bij de meeste soorten mogelijk om de zijkanten als een soort puzzel in elkaar te laten schuiven. Hiermee voorkomt u dat er rechte naden tussen de panelen zichtbaar zijn.

Waar wordt natuurlijke wandbekleding toegepast?

U kunt deze natuurlijke wandbekleding in elke gewenste ruimte plaatsen. U haalt buiten naar binnen en zorgt voor een prettige sfeer in uw woonkamer, badkamer of slaapkamer. Bedenk maar eens hoe deze wandbekleding op uw schouw zal staan of als accentvlak op uw muur als natuurlijk schilderij. Door de geluiddempende werking worden deze duurzame panelen vaak toegepast in horecagelegenheden, showrooms en kantoren.

natuurlijke wandbekledingECO wandpanelen gemaakt van mosselschelpen

Voor het échte strandgevoel plaatst u mosselpanelen in uw woon- of bedrijfsruimte. De mosselschelpen worden in Nederlandse restaurants opgehaald en verwerkt tot wandpanelen. Maak hiermee bijvoorbeeld een schilderij of combineer deze mosselpanelen met mos- of  kokosnoot panelen. Voorzie uw ruimte op een snelle en stijlvolle manier van een nieuwe look and feel.

Welke Eco vriendelijke wandpanelen wilt u toepassen? Om de juiste keus te maken, is het belangrijk dat u de mogelijkheden in het echt ziet. Dat u de panelen naast elkaar kan leggen. De structuur en kleuren in het echt kan zien. Maak een afspraak, zodat u de mogelijkheden voor uw interieur kan ontdekken.