Weblog

Het juiste onderhoud voor uw vloeren en gordijnen

Het leggen van een nieuwe vloer is een flinke klus. Daar wil u lang plezier van hebben. Het uitzoeken van raamdecoratie die aansluit bij uw wensen, kleuren en stijl van uw interieur is een flinke uitdaging. Die wilt u jarenlang laten hangen. Daarom is het belangrijk dat u uw vloer en gordijnen op de juiste manier behandelt. Hieronder geef ik u advies hierover.

Het reinigen van uw PVC en vinyl vloerbedekking: RZ Care Elastische vloeren

Om uw elastische vloer mooi te houden raden wij aan om uw vloer wekelijks te dweilen met RZ Care. U heeft slechts een dopje nodig per schoonmaakbeurt. Na het dweilen ontstaat er een zijdematte filmlaag waarbij kleine krasjes verdwijnen. Door regelmatig met dit hoogwaardige reinigingsmiddel te dweilen krijgt u een beschermlaagje op uw vloer. Uw vloer blijft langer als nieuw. Extra tip: RZ Care is tevens toepasbaar op natuur- en kuststeen vloeren en aanrechtbladen.

Onderhoud van uw raamdecoratie: Curtain Breeze

Wij adviseren om raamdecoratie niet vaak te wassen. Gebruik een trekstokje om uw gordijnen te openen en te sluiten, zodat u niet met uw handen aan uw gordijnen hoeft te komen. Als er niet in huis gerookt wordt, dan worden gordijnen eerder stoffig dan vuil. U kunt ze dan buiten uitschudden en met een kledingborstel of met een stofzuiger ontstoffen.
Om uw gordijnen niet te hoeven wassen en ze toch een lekker luchtje te geven waardoor ze weer fris ruiken, kunt u er Curtain Breeze op spuiten. We hebben een zomer en een wintergeur. Deze luchtverfrisser laat geen vlekken achter op uw gordijn en verspreidt een aangename geur. Met name als uw ramen net gezeemd zijn, is dit een fijne finisching touch. Het geeft het gevoel van fris gewassen gordijnen. Extra tip: het is ook lekker om dit middel af en toe op uw stofzuigerzak te spuiten. Op die manier verspreidt u tijdens het stofzuigen een lekker luchtje in huis.
Indien u uw gordijnen gewassen en nat opgehangen heeft en ze toch gekreukt zijn, dan kunt u uw gordijnen door ons laten stomen.

Het onderhouden van uw tapijt en vloerkleden: SEBO Duo.p

Vlekken in vloerbedekking zijn doorgaans goed te verwijderen. Wij hebben goede ervaring met SEBO Duo-p poeder tegen vlekken en als u uw tapijt of vloerkleed een grote schoonmaakbeurt wilt geven. Om dit krachtige poeder goed in te laten trekken, raden wij aan om het poeder ’s avonds over uw tapijt te verdelen. Gebruik daarvoor het bijgeleverde borsteltje. Vervolgens laat u het de hele nacht intrekken en de volgende dag stofzuigt u alles weer op. Gebruik een roterende stofzuigerborstel en zuig langzaam, zodat alle poeder opgezogen kan worden. Voor het intensief inborstelen en opzuigen van het poeder kunt u bij ons een inborstelmachine huren.

Met dit reinigingsmiddel heeft u weer een lekker frisse vloerbedekking. Ook bij vlekken werkt dit doorgaans erg goed. Bekijk de vlekkenkaart (PDF) met handige tips van James. Neem bij twijfel over een vlek contact met ons op en gebruik geen andere middelen om de vlek eruit te halen.

Intensief reinigen van PVC, vinyl, linoleum, rubber, gietvloer, natuur- en kunststeen: RZ Basisreiniger

Voor intensieve reiniging van uw elastische of harde vloeren raden wij aan om af en toe de krachtige basisreiniger van RZ te gebruiken. Met dit middel verwijdert u (sterke) vervuiling en oude onderhoudslagen. Gebruik daarna RZ Care voor een nieuwe glanslaag. Elke vloer heeft specifieke onderhoudsproducten nodig zodat uw vloer langer mooi blijft. Het zorgt voor een extra beschermlaag. Verkeerde onderhoudsmiddelen kunnen uw vloer op den duur beschadigen.

onderhoudHet onderhoud van houten vloeren: Wood Care Houtzeep

Deze zachte speciale reiniger voor houten vloeren zorgt ervoor dat uw vloer langer mooi blijft. Gebruik deze houtzeep voor het eerste onderhoud en de dagelijkse reiniging van geoliede en met was bewerkte houten vloeren. Hiermee beschermt u uw houten vloer een brengt u een matte glanslaag aan.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw gekozen vloer, raden wij aan om deze producten te gebruiken. Deze onderhoudsmiddelen zijn te bestellen via de bestelpagina. Vraag ons gerust om advies, ook bij vlekken, krassen etc.

 

 

 

Auteur: / 12 april 2019
Delen [addthis tool="addthis_inline_share_toolbox_60sj"]