20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

PVC vloeren: de meest gekozen vloerbedekking

PVC vloeren zijn enorm populair. En terecht: er is enorm veel keus en de vloer is ijzersterk. PVC vloeren hebben dezelfde look als houten- stenen en betonvloeren en zijn daardoor het overwegen zéker waard.

Waarom kiezen mensen een PVC vloer

PVC vloeren

Heel veel mensen willen graag een houten vloer in huis. Aan een houten vloer kleven echter best veel nadelen, zoals slijtage en onderhoud. Daarom wordt vaak voor PVC gekozen. Door de structuur, V-groef en prints heeft de PVC vloer dezelfde uitstraling als een houten vloer, alleen zonder de nadelen. Doordat PVC is afgedekt met een slijtvaste PU-toplaag, is dit geschikt voor plaatsen waar veel gelopen wordt. Ook ontstaan er geen kringen als er water op gemorst wordt. Schuren, beitsen en oliën is met een PVC vloer niet nodig. Regelmatig dweilen is voldoende om de vloer mooi te houden.

“Het lijkt wel een echte houten vloer, dát is mooi!”

PVC in vergelijking met een tegelvloer

PVC vloeren

PVC vloeren zijn er in zeer veel uitvoeringen. Van rustig tot druk, van betonlook tot natuursteen. Qua uitstraling doen ze niet onder voor een stenen vloer. Eigenlijk zijn ze op elk punt vergelijkbaar of komen ze zelfs beter uit de vergelijking met een tegelvloer. Er kunnen bijvoorbeeld geen stukjes afbreken of barsten in de PVC vloer komen als er iets zwaars op valt. De vloer is geluiddempend, terwijl ze door de lage warmteweerstand erg goed te combineren zijn met vloerverwarming of vloerverkoeling. Doordat de PVC vloer in vierkanten en rechthoekig verkrijgbaar is, mét structuur, lijkt het net alsof u een stenen vloer heeft liggen.

PVC vloer in vergelijking met Laminaat

PVC dempt het geluid, u hoort het lopen veel minder dan op laminaat. Dit geldt zowel voor de verlijmde PVC vloer als voor de klikvloer met juiste ondergrond. Daarbij is een PVC vloer harder dan laminaat en beter bestand tegen krassen. Mocht er onverhoopt een grote beschadiging ontstaan zijn, dan is het bij een verlijmde PVC vloer mogelijk om het beschadigde deel ertussenuit te laten snijden en te laten vervangen door een nieuw deel. Wij doen dit graag voor u.
Als er langere tijd een plas water op de PVC vloer ligt, dan tast dit de vloer niet aan. De vloer trekt niet krom, zoals bij laminaat.

Patronen in de vloer

PVC vloeren

PVC is goed te snijden, waardoor het mogelijk is om patronen in de vloer te leggen. Dit kan bijvoorbeeld een rand zijn, blokken of strepen. We leggen ook wel eens het bedrijfslogo in de vloer en hebben een keer een kompas in de vloer van een schip gemaakt.
PVC is in stroken van verschillende afmetingen verkrijgbaar: van extra breed, tot korte, smalle stroken. Deze korte stroken worden gebruikt om een visgraatmotief te leggen.

Er is te veel keus om in een blog op te noemen. Wij laten u graag verschillende mogelijkheden zien die bij uw smaak en wensen past. Maak een afspraak en kom naar onze showroom in Opheusden, zodat wij u de gehele collectie kunnen tonen.