20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Raamdecoratie deel 2: horizontale jaloezieën, spelen met licht

Met horizontale jaloezieën kunt u spelen met het licht en de inkijk. Er ontstaat een mooi lijnenspel als de lamellen een stukje open gedraaid zijn.

Door ze schuin naar boven open te draaien, komt er volop licht naar binnen terwijl de inkijk beperkt wordt. Door ze schuin naar beneden te draaien werken de lamellen als zonwering terwijl u niet helemaal afgesloten zit. Door ze helemaal dicht te draaien creëert u privacy èn u houdt het (zon)licht buiten. Hierdoor is het een veelzijdige raamdecoratie.

horizontale jaloezieën spelen met lichtinvalAluminium Jaloezieën zijn geschikt voor elke ruimte

Aluminium jaloezieën worden vaak toegepast in de badkamer, omdat ze goed bestand zijn tegen vocht. De strakke uitstraling past daarnaast in een modern en industrieel interieur en wordt vaak in kantoren en slaapkamers geplaatst.
Voor kunststof ramen en dakramen is de aluminium jaloezie tot een maximale lamelbreedte van 25 millimeter leverbaar in een easy click systeem. Daarbij wordt een aluminium frame door middel van magneetstrips aan het raam bevestigd. Aluminium horizontale jaloezieën zijn in vele kleuren, zowel mat als glanzend en in metallic verkrijgbaar. Zodat u altijd de juiste kleurcombinatie met de rest van uw interieur kan maken.

horizontale jaloezieën spelen met lichtinval Houten Jaloezieën voor een naturel look

Door de natuurlijke uitstraling zijn houten jaloezieën enorm populair. Vrij hangende systemen zijn leverbaar met een lamelbreedte van 50, 35 en 25 millimeter in hout en bamboe. De koorden en het lattenband worden aangepast op de gekozen jaloezieën. Als u twee (of meerdere) jaloezieën voor een groot raam wilt hangen, kunnen wij niet garanderen dat de horizontale lijnen doorlopen: hout is een natuurproduct. Maar dit heeft ook weer z’n charme.
Houten jaloezieën zijn er met houtstructuur en gezandstraald, waarbij het reliëf en de nerven worden benadrukt. De lamel heeft wel een glad oppervlak. Naast naturel kleuren, is deze raamdecoratie in alle kleuren van de NCS verfwaaier leverbaar.

Een klasse apart: houten Shutters

De tegenhanger van de jaloezieën zijn de Shutters. Deze raamdecoratie is meer een meubelstuk. Ze worden helemaal op maat gemaakt, gespoten en afgeleverd in de kleur die de opdrachtgever wenst. Shutters worden geleverd in RAL kleuren en met verschillende houtstructuren. Kies voor een klassieke afwerking of voor een strakke afwerking als dat beter bij uw inrichting past. De Shutter is te bedienen door middel van een tiltstok aan de voorzijde of door middel van een verborgen bedieningsmechanisme.

Net als houten jaloezieën, worden Shutters gemaakt van FSC hout. Doordat deze houten raamdecoratie met pen-/ gatverbinding gemaakt worden, ontstaat er een stabiele verbinding.
Ieder raam is uniek, iedere situatie is uniek. Ter plekke worden de mogelijkheden bekeken en met u besproken.

horizontale jaloezieën spelen met lichtinvalDe afwerkingsmogelijkheden van jaloezieën

Bij het retro systeem is het bedieningsmechanisme zichtbaar. Daarnaast kunt u kiezen voor een afwerking met aluminium cassette of een kooflijst in de kleur van de lamel. Als u in een serre of erker meerdere jaloezieën wilt hangen, dan kan u  ervoor kiezen om de kooflijst aan één stuk door te laten lopen. Dat ziet er strak uit.
De bediening van jaloezieën is zowel links als rechts mogelijk. Daarbij kunt u ervoor kiezen om het optrek mechanisme aan de ene en het bedieningskoord aan de andere kant te laten monteren.

Jaloezieën worden regelmatig gecombineerd met een sfeervol gordijn. Met name bij harde vloeren is dat gunstig voor de akoestiek. Wij komen de jaloezieën altijd inmeten. Voor de prijsindicatie is het wel handig als u de ramen al (globaal) opmeet voordat u naar de showroom komt.

Voor elke smaak een passende oplossing

Maak een afspraak en kom in de winkel uitzoeken wat u mooi vindt. Daarna bekijken we bij u thuis wat de mogelijkheden zijn. Daarbij letten wij op het soort ramen en de bevestigingsopties. Regelmatig komen we leuke uitdagingen tegen doordat bijvoorbeeld het raam een afwijkende vorm heeft.

Wij geven tips en advies. U beslist.