20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

‘National Trust Papers’ is de nieuwe behangcollectie van Little Greene

Little Greene werkt sinds enkele jaren samen met de National Trust, zij zijn vergelijkbaar met onze Monumentenzorg. Deze samenwerking heeft wederom geleid tot een bijzondere behangcollectie: de ‘National Trust Papers’.

De archieven van deze Engelse organisatie ter behoud van oude landhuizen, zitten vol met originele stukken behang uit vervlogen tijden, die afkomstig zijn uit Engelse monumentale panden. Dit nostalgische behang vormt qua kleuren en decoratie de basis voor een eigentijdse versie. Tijdens de DECO Off op 16 januari in Parijs, is deze collectie gelanceerd. Dit stijlvolle behang is vanaf half februari verkrijgbaar bij ReeDoo.

Behang, gebaseerd op 200 jaar tijdloos design

National Trust Papers

Het archief dat als inspiratiebron voor deze behangcollectie diende, bevat behang uit het begin van de 18e tot het begin van de 20e eeuw, uit alle hoeken van Engeland. Het National Trust archief is opgebouwd uit delen of afbeeldingen van behang dat nog steeds de muren van prachtige huizen siert, fragmenten van inmiddels verwijderd behang en behangrollen die op de zolders van monumentale panden zijn gevonden.

 

Een impressie van de nieuwe Little Greene ‘National Trust Papers’ behangcollectie

Om alvast een indruk te geven van deze bijzondere behangcollectie, staan enkele ontwerpen hieronder afgebeeld met een omschrijving:

National Trust Papers

 

PAVONA

Dit bijzondere decor met pauwen is geïnspireerd op behangpapier uit 1875 dat jarenlang de muren in de lobby van het landhuis Erddig in Wales gesierd heeft. De schilderkundige afwerking van traditionele Chinese zijde maakt dit behang éxtra bijzonder. Destijds was het onder de Westerse elite ‘in’ om Chinese kunst in huis te hebben. Het behang waarop pauwen op takken, met bloemen, bladeren en vogels als accessoires afgebeeld staan, sluit aan bij de Chinese ontwerpen. Pavona is ontworpen in 8 harmonieuze kleurenschema’s, van lichte kleurstellingen tot donkere achtergronden en een goudtint.

 

 

National Trust Papers

 

BELTON SCENIC

Het originele behang dateert uit 1785 waarbij een scéne van een tuinfeest wordt uitgebeeld. Dit deels handbeschilderde bang is nog steeds te bewonderen in de Chinese slaapkamer van Belton House in Lincolnshire. De originele afbeelding is vereenvoudigd om meer ruimte te creëren in het geheel. Hierdoor komen de bamboe, vlinders, vogels en bloemen beter tot hun recht en is er een eigentijds decor ontstaan. De afbeelding op dit bijzondere behang beslaat een breedte van iets meer dan 3 meter en is verkrijgbaar in 3 kleurenschema’s.

 

 

National Trust Papers

ACHILLEA

Dit gezeefdrukte behang uit 1910 was een randontwerp welke volledig uitvergroot is in het nieuwe ontwerp. Het fragment van het originele behang is gevonden in Felbrigg Hall in Norfolk. Het decor in Art Nouveau-stijl wordt gevormd door duizendblad, of door de lokaal veel voorkomende moerasmelkdistel. Achillea is in vijf moderne kleurschema’s verkrijgbaar. Deze uitvergrootte bloemen zijn geschikt als achtergrond of als accent in een ruimte.

 

 

Samenwerking die twee kanten op werkt

Als dank voor het bestuderen van de behangarchieven van de National Trust, doneert Little Greene een bijdrage voor elke rol uit de behangcollectie die met behulp van National Trust ontstaan is. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de Engels historische panden met hun tuinen voor de komende generaties behouden blijven.

In het echt zijn ze nóg mooier!

Kom vanaf half februari deze prachtige National Trust Papers collectie in onze showroom bekijken als u op zoek bent naar een stijlvolle muurafwerking. Maak een afspraak nadat u uw ruimte opgemeten heeft en foto’s heeft gemaakt. Het zal u helpen met het maken van een keuze. Om het geheel compleet te maken, heeft Little Greene extra matte verf in bijpassende kleuren. Zo creëert u een sfeervol geheel en een ruimte waarin u zich thuis voelt.