20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Zonwering voor Fakro dakramen: hoge kwaliteit, veel keus

Met name in nieuwbouwprojecten worden steeds vaker Fakro dakramen en lichtkoepels toegepast voor zowel schuine- als voor platte daken. Wanneer bij u een Fakro raam geïnstalleerd is, heeft u bijpassende zonwering nodig. Zoals de dakramen van hoge kwaliteit zijn, geldt dat ook voor de raamdecoratie en zonwering. En aangezien ReeDoo het Fakro dealerschap voor deze zonwering heeft verworven, kunt u bij ons terecht voor zonwering, horren, screens en zelfs rolluiken.

Hoeveel warmte wilt u buiten houden?

Zonwering voor Fakro dakramenZonder zonwering gaat bij Fakro dakramen op een zonnige dag 61% van de warmte naar binnen toe. Met een verduisterend rolgordijn laat u 63% warmte buiten en komt er 37% naar binnen. Met het plaatsen van een verduisterend rolgordijn, houdt u dus al veel warmte buiten. Maar wanneer u de warmte écht goed tegen wilt houden, dan is het waardevol om een screen te laten plaatsen. Een screen is een zonnescherm aan de buitenkant van het dakraam. Doordat een screen aan de buitenkant van het raam bevindt, wordt het zonlicht gereflecteerd voordat het bij het glas komt. Zo blijft 96% (!) van de warmte buiten.
U kunt door het screen naar buiten kijken en er komt nog veel licht in de ruimte. Naast de ‘gewone’ elektrische bediening, is er een Solar versie. Deze wordt aangedreven door zonnecellen. Het doek rolt daarbij automatisch uit bij teveel zonlicht en automatisch weer in wanneer het buiten donker wordt. Deze is ook bedienbaar met een afstandsbediening.
Wanneer u naast het tegenhouden van warmte en licht ook nog geluid tegen wilt houden, kunt u kiezen voor elektrisch bedienbare rolluiken, waaronder een Solar uitvoering.

De perfecte verduistering

Zonwering voor Fakro dakramenHet Fakro verduisterend rolgordijn, verduisterd de ruimte voor 99%. De lichtinval wordt geweerd door het materiaal, de afdichting van de zij- en onderlijst en de reflecterende laag aan de achterzijde. De zonwering is handmatig te bedienen met het handgreep onderaan de stof en door de zijgeleidingen is het mogelijk om het rolgordijn in verschillende posities vast te zetten. Er is veel keus in kleuren en daarnaast is er de DreamWorks collectie om de kinderkamer extra gezellig te maken. Wanneer u een hoog dakraam heeft en het rolgordijn niet met de hand aan kan passen, zijn er een bedieningsstok en een afstandsbediening verkrijgbaar.

Vaak gekozen: jaloezieën en plissé gordijnen

Zonwering voor Fakro dakramen

Jaloezieën zijn erg populair als zonwering, omdat de lichtinval er makkelijk mee te wijzigen is. Doordat u de stand van de lamellen kunt veranderen, komt er gecontroleerd licht in de ruimte. U kunt de zon voor een groot deel tegen houden en toch naar buiten kijken. Daarbij zorgt de zijgeleiding voor een verduisterend effect in de ruimte.
Wanneer u liever gefilterd licht binnen krijgt, kunt u kiezen uit enkele of dubbele plissé gordijnen. De jaloezieën en plisségordijnen zijn in verschillende kleuren beschikbaar en vormen een decoratief element in uw ruimte.

Houd licht, warmte en insecten buiten

Fakro heeft een compleet assortiment kwaliteitsproducten. Naast bovengenoemde zonwering, zijn er horren op maat verkrijgbaar, zodat u naast de warmte en het licht, ook insecten buiten kan houden. Maak een afspraak en kom naar de ReeDoo showroom, zodat u kan bekijken welke zonwering het beste aansluit op uw wensen.