Wij zijn van 27 april tot en met 5 mei gesloten!
20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Inspiratie voor een mooie trap

Niet iedereen staat lang stil bij het bekleden van een trap. Jammer, want een trap kan juist een eyecatcher zijn. Er zijn allerlei manieren om een mooie trap te realiseren. Met tapijt, vinyl, linoleum, pvc, traplopers of verf bijvoorbeeld. Ook het trappenhuis verdient aandacht. Daarom in dit blog inspiratie voor de trap, originele leuningen en een mooi trappenhuis.

In een nieuwbouwhuis krijgt de trap vaak alle aandacht. Die wordt zo goed als kaal opgeleverd. Daardoor lijken de mogelijkheden oneindig. Maar ook een bestaand exemplaar kunt u renoveren om een nieuwe look te geven. De trap is namelijk niet alleen functioneel, het maakt het interieurplaatje compleet. Een nieuwe trap geeft uw huis een hele andere uitstraling.

Tapijt als trapbekleding

Tapijt is een van de meest bekende vormen van trapbekleding. Het is geluiddempend, voelt lekker aan uw voeten en is snel gelegd. Daarnaast kunt u het zo duur maken als u zelf wilt. Wij hebben allerlei slijtvaste bekleding in huis voor een sfeervol trappenhuis. Bekleed de trap bijvoorbeeld met natuurlijk tapijt van tretford. Dat geeft een mooie, warme en zachte uitstraling. Er zijn veertig kleuren waaruit u kunt kiezen.

Traplopers en roeden

We bieden ook traplopers om het trappenhuis de juiste uitstraling te geven. Van traditionele lopers met klassieke of strakke patronen, wollen lopers tot platgeweven lopers. Wij hebben onder meer vlakgeweven tapijt van Roger Oates in huis. Vergeet ook de roeden niet. Die zorgen voor nog meer allure. Ze zijn er in vele soorten en maten. Van chroom, messing, brons tot zwart. Van eenvoudig, strak, stijlvol tot zelfs handgesmeed.

Trap schilderen

Een houten trap kunt u ook schilderen met een van de verven van de Engelse verffabrikant Little Greene. Creëer een speels effect door de stootboorden een andere kleur te geven dan de traptreden. Of schilder een loper over uw traptreden heen.

Leuningen

Een trap zonder leuning is kaal. Laat de standaard rondvormige houten trapleuningen eens links liggen. Het valt op als u kiest voor een leuning van rvs of staal. Haal de natuur in huis met een tak als leuning of maak de landelijke stijl compleet met een brocante trapleuning. Gebruik een touw. Of kies voor een steigerbuis als u houdt van de industriële interieurstijl. Er zijn zelfs trapleuningen waarin verlichting is verwerkt.

Trappenhuis

De trap kunt u ook aantrekkelijker maken door het trappenhuis aan te kleden. Denk aan behang of verschillende tinten verf voor een speels effect. Hang planten, een wandkleed of een spiegel op.

Een van de populairste en makkelijkste oplossingen: lijsten. Laat enkele waardevolle foto’s groot afdrukken. Als het van u wat minder strak mag, kies dan voor meerdere lijsten in verschillende maten. U hangt ze verspreid over de muur op of juist bij elkaar, zoals een collage. Tussendoor een lijst met uw levensmotto, uw favoriete schilderij of een mooie spreuk maken het persoonlijk. Ouders maken het plaatje compleet door een tekening van hun kind in te lijsten.

Hulp nodig?

Ziet u het niet zitten om zelf uw trap onder handen te nemen? Geen probleem. Wij verzorgen voor u het totale plaatje. Van advies, opmeten, het leggen tot de volledige afwerking. Uiteraard leveren wij alles schoon op, zodat u de trap snel weer kunt gebruiken.

Kom naar onze winkel voor meer informatie. ReeDoo interieur + kleur denkt graag mee, met oog voor stijl, passend bij uw woning en het gebruik van de trap. Als u een foto meeneemt van de huidige situatie, kunnen we direct aan de slag. Maak een afspraak in onze showroom, dan nemen we de mogelijkheden met u door.