Wij zijn van 27 april tot en met 5 mei gesloten!
20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Raamdecoratie deel 3: Inbetweens, semi-transparante- en overgordijnen

Gordijnen zijn ware sfeermakers. Door hun kleur, patronen en/of dessins maken ze de ruimte áf. Neem de tijd om de gordijnen te kiezen die het beste bij uw interieur kleuren. Afhankelijk van de functie zijn er doorzichtige-, half doorzichtige- en ondoorzichtige gordijnen, welke onderling gecombineerd kunnen worden.

Vaak kiezen mensen ervoor om overdag de Inbetweens (deels) gesloten te hangen en ’s avonds als extra de overgordijnen te sluiten om inkijk te voorkomen.

Inbetweens

Inbetweens: doorzichtige sfeermakers

Inbetweens zijn erg populair. Het zijn dunne, (half)doorzichtige gordijnen die sfeer en kleur toevoegen aan het interieur. Om geluiddempend te werken kunt u beter overgordijnen ophangen. Inbetween is de moderne vorm van vitrage en wordt vaak toegepast in combinatie met horizontale jaloezieën en plisségordijnen. Door een glad, doorzichtig gordijn met een glimmertje neer te hangen, krijgt uw ruimte een luxe uitstraling, terwijl een linnenlook gordijn een naturel/landelijk uitstraling geeft.

Voor overgordijnen worden zwaardere, dicht geweven stoffen gebruikt

Net als bij Inbetweens brengen overgordijnen sfeer in het interieur. Aan de hand van uw smaak, uw inrichtingsstijl en het kleurgebruik bepaald u welke gordijnen het beste passen. Er is enorm veel keus, denk daarbij aan: patroon, dessin, velours, linnen, glad, ruw, grof geweven, fijngeweven en glimmend. Voor iedere smaak hebben wij een passend gordijn.

Om verkleuren tegen te gaan en de stof te beschermen, kunnen gordijnen gevoerd worden. Velours gordijnen worden altijd gevoerd, anders zou op den duur de pool uit kunnen vallen. Meestal worden inbetweens achter de overgordijnen gehangen. Soms echter wordt ervoor gekozen om de overgordijnen achter de inbetweens te hangen. De luxere inbetweens worden overdag dicht houden en de eenvoudigere overgordijnen zijn dan minder opvallend aanwezig.

Gordijnen

Semi transparante gordijnen zijn de gulden middenweg

Tussen Inbetweens en overgordijnen zit nog een groep gordijnstoffen: de semi transparante gordijnen. Deze stoffen zijn wat dichter geweven dan Inbetweens en laten licht door, terwijl ze niet doorzichtig zijn en ze zijn lichter dan overgordijnen. Bedenk voordat u op zoek gaat naar passende gordijnen wat u wilt bereiken qua lichtfiltering en inkijkbeperking.

Linnen voor een natuurlijke uitstraling

Linnen is een aparte groep in gordijnstoffen die van heel transparant tot dicht geweven verkrijgbaar is. Mensen kiezen bewust voor puur linnen en nemen de eigenschappen voor lief. Het is een natuurproduct dat reageert op luchtvochtigheid. Vandaar dat wij altijd adviseren om deze gordijnen iets oversized te laten hangen. Anderen kiezen voor de linnenlook in verband met de kleurechtheid en het feit dat de gordijnen dan minder kreuken en krimpen. De linnen structuur geeft een hele natuurlijke uitstraling. Voor de Finishing Touch is het mogelijk om custom made roedes te laten maken door onze vaste smid.

De revolutionaire No Limits gordijnstof

Gordijnen

No Limits gordijnstof ziet er uit als linnen, voelt als linnen, maar is kreukvrij, water- en vuilafstotend. Daarbij is de stof enorm kleurecht. Hierdoor is dit de perfecte stof voor (vouw)gordijnen. Deze eigenschappen zorgen er tevens voor dat No Limits buiten te gebruiken is om tuinstoelkussens mee te bekleden of als gordijnen onder de veranda. De stof is zelfs schimmelwerend. Het is geen probleem als de stof een keer nat regent, want het droogt erg snel. Tuinstoelkussens onder een overkapping kunnen daardoor de hele zomer buiten blijven liggen. Als ze niet beschut liggen, raad ik toch aan om ze droog op te bergen. No Limits is zowel in grovere als in fijnere structuur verkrijgbaar, van transparant tot ondoorzichtig. Kom deze stof maar eens bekijken, dan kunt u zelf zien waarom ik hier zo enthousiast over ben.

Gordijnen

De plooi bepaalt de uitstraling

Er zijn heel veel confectiemogelijkheden (verschillende plooien) leverbaar:

  • Enkele plooi
  • Vlinderplooi met retourplooi
  • Vlinderplooi in verschillende hoogtes
  • Trippelplooi in verschillende hoogtes
  • Waveplooi
  • Zeilringen

Met name de waveplooi wordt heel vaak gekozen, omdat hierdoor de gordijnen heel mooi hangen. Er zit een koordverbinding tussen iedere runner, waardoor de afstand tussen de plooien altijd hetzelfde is. U hoeft het gordijn alleen maar dicht te schuiven en het hangt meteen perfect.

Laat u vakkundig adviseren

Het is altijd een uitdaging om de juiste kleuren en stoffen te vinden. Daarom is het waardevol om enkele stalen mee naar huis te nemen. Thuis komt de kleur anders over dan in de winkel. Daarna komen wij inmeten en nemen wij de stalen weer mee. Maak een afspraak en kom onze uitgebreide gordijncollectie bekijken. Wij nemen de tijd om u te helpen met het maken van de juiste keuzes.