20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Raamdecoratie deel 4: Rolgordijnen en vouwgordijnen

In deze serie over raamdecoratie hebben we inmiddels bijna alle raamdecoratie besproken. In dit laatste blog bespreken we de rolgordijnen en vouwgordijnen. Dit zijn vaak toegepaste raamdecoraties die in veel uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

Strakke rolgordijnen

rolgordijnen en vouwgordijnen

Doordat rolgordijnen een strak rechthoekig vlak vormen, zijn ze het minst ‘aanwezig’ van alle soorten gordijnen die er verkrijgbaar zijn. Ze nemen weinig ruimte in en hebben een strakke uitstraling. Dit zorgt ervoor dat ze op heel veel plaatsen toegepast kunnen worden en in heel veel verschillende stijlen passen. Rolgordijnen doen eigenlijk onopvallend wat ze doen moeten. In een dunne uitvoering filteren ze het licht en halen ze wat inkijk weg. In een dikkere uitvoering zorgen ze met name ’s avonds voor privacy in uw ruimte. In een verduisterende uitvoering zorgen ze ervoor dat u uw kamer donker kan maken. Helemaal als u de stof aan de zijkanten in een zijgeleidingssysteem laat lopen. Dit wordt bij dakramen toegepast, maar kan ook bij gewone ramen gebruikt worden om het licht totaal buiten te sluiten. Voor mensen die ’s nachts werken en overdag slapen is dit heel prettig.
Doordat rolgordijnen vrij onopvallend zijn, worden ze vaak gecombineerd met (over)gordijnen om zowel overdag als ’s avonds de juiste hoeveelheid licht binnen te krijgen en de mate van privacy te kunnen bepalen.

Diverse uitvoeringen mogelijk

rolgordijnen en vouwgordijnen

Een rolgordijn is een mooi product. Wij hebben rolgordijnen van verschillende leveranciers in het assortiment, waarbij de afwerking net iets anders is. Naast de keus tussen metalen of kunststof ketting, kunt u kiezen voor met of zonder cassette. Daarnaast hebben we rolgordijnen met een metalen onderrand en met een stoffen onderrand.
Waar u met gewone rolgordijnen de gordijnen op moet trekken om meer licht binnen te laten, hoeft u bij duo-rolgordijnen er alleen maar voor te zorgen dat de doorzichtige banen achter elkaar komen te staan. Deze rolgordijnen bestaan namelijk uit een dubbele laag doek, welke onderverdeeld is in doorzichtige en ondoorzichtige banen stof. Voor rolgordijnen wordt een strakke, gladde stof gebruikt. Dit maakt het contrast met vouwgordijnen nog groter.

rolgordijnen en vouwgordijnen

Vouwgordijnen brengen sfeer in uw ruimte

Voor vouwgordijnen wordt doorgaans een meer soepel vallende stof gebruikt dan voor rolgordijnen. De stof is vaak wat grover geweven met een structuur. Vouwgordijnen zijn opvallend aanwezig, werken geluiddempend en sfeerverhogend in uw ruimte. Vaak wordt er eenheid in een ruimte gecreëerd door van dezelfde stof zowel vouwgordijnen als gordijnen te laten maken. De vouwgordijnen worden bijvoorbeeld in de erker opgehangen, en de gordijnen voor de openslaande

deuren. Bij 95% van de stoffen uit onze collectie is dit mogelijk.

Verschillende ophangsystemen mogelijk

Wij adviseren bij vouwgordijnen om te kiezen voor het Easy Glide systeem. Hierbij is er een uitsparing in de cassette en een soort rits aan het vouwgordijndoek. Het doek wordt strak in de houder gedrukt, waardoor het vouwgordijn stevig en altijd mooi hangt, ook op de lange termijn. Het klittenbandsysteem adviseren wij alleen bij gordijnen die niet al te zwaar zijn. Het nadeel van dit bevestigingssysteem is dat op den duur de zijkanten vaak loslaten, waardoor het gordijn niet mooi meer hangt.

De ReeDoo showroom in Opheusden

Kom ons uitgebreide assortiment raamdecoratie bekijken, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u een mooie eenheid in uw huis of bedrijfsruimte creëert. Zodat soorten raamdecoratie, kleuren, patronen en stoffen op elkaar afgestemd worden en passen bij uw smaak, wensen en interieur. Maak een afspraak en neem foto’s (op uw telefoon of tablet), maten en (schetsen van) uw plattegrond mee, zodat wij een goed beeld krijgen van de ruimte. Wij helpen u graag.