20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Waarom is het waardevol om een moodboard te maken?

Het is even een klusje, maar een moodboard maken helpt bij het maken van de juiste keuzes. Het is best lastig om een sfeervol interieur te creëren. Er moeten veel keuzes gemaakt worden. Dat moet wel goed gebeuren, want anders kost zo’n verandering veel tijd en geld en valt het resultaat tegen. Natuurlijk is een muurtje zo over geverfd, maar als de kussens en accessoires al op die kleur afgestemd zijn, dan is toch de samenhang weg.

Welke keuzes moet u maken bij het veranderen van uw interieur?

 • Moodboard makenWelke meubels wil ik houden
 • Welke meubels gaan weg
 • Welke meubels kan ik veranderen
 • Welke nieuwe meubels heb ik nodig
 • Welke meubelopstelling wil ik
 • Welke afmetingen moeten mijn nieuwe meubels hebben
 • Welke stijl past bij mij
 • Welke stijl past bij mijn huisgenoten
 • Welke kleur vind ik mooi
 • Wat was er niet goed in het oude interieur
 • Wat was goed in het oude interieur
 • Moet de vloer vervangen worden. Zo ja, wat voor een vloer wil ik
 • Moet de raamdecoratie vervangen worden. Zo ja, wat wil ik voor de ramen hangen
 • Wat vind ik verder belangrijk in mijn interieur

Deze lijst is slechts de basis. Als u deze vragen gaat beantwoorden, bedenkt u vast nog meer vragen. Om de antwoorden te vinden op deze vragen, is het waardevol om een moodboard te maken.

Moodboard makenHoe maak ik een moodboard?

Er zijn 2 manieren om een moodboard te maken: door afbeeldingen uit tijdschriften te knippen en op een groot stuk karton te plakken, en digitaal via Pinterest. Voor beide manieren geldt: neem de tijd. Verzamel eerst heel veel afbeeldingen en bekijk deze regelmatig alvorens een selectie te maken. Plak gerust plaatjes over afbeeldingen heen, of vervang afbeeldingen op uw Pinterest moodboard. Vaak ‘vallen’ we namelijk voor een bepaald meubel, maar als we dat meubel op het moodboard plaatsen, dan blijkt het helemaal niet te passen bij de rest. Door de afbeeldingen te schuiven en te vervangen, ontstaat er een geheel dat past bij uw smaak.

Hoe begin ik met het verzamelen van afbeeldingen?

U begint met het verzamelen van afbeeldingen door het gewoon te doen. Door foto’s te maken van alles wat u terug wilt laten komen in uw nieuwe interieur en vervolgens door alle afbeeldingen te verzamelen die u mooi vindt. Dat mag een flinke hoeveelheid afbeeldingen worden, want dat geeft u een flinke hoeveelheid informatie. Als u een goede hoeveelheid heeft, dan bekijkt u de verzameling en haalt u de afbeeldingen eruit die toch niet aansluiten op uw smaak. U zult zien, dat als u dit regelmatig doet, dat het dan steeds duidelijker wordt waar uw voorkeur naar uit gaat. Zodra u bijvoorbeeld weet welke vloerbedekking u mooi vindt, dan kan u hier gericht op verder zoeken.

De waarde van het maken van een Moodboard

Het loont de inspanning om een moodboard te maken, doordat u een veel beter beeld krijgt van uw smaak. Hoe beter u weet wat u wilt, hoe beter u alles op elkaar af kan stemmen. Met een moodboard krijgt u al een sfeerbeeld van uw huis, voordat u iets veranderd heeft. Hierdoor kunt u de juiste keuzes maken en voorkomt u miskopen. Daarbij is een moodboard een praktisch hulpmiddel als u nieuwe vloerbedekking, behang, verf en raamdecoratie uit gaat zoeken. Neem uw moodboard dus mee als u naar ReeDoo komt, dan vinden wij de materialen die aansluiten bij uw wensen.