Wij zijn van 27 april tot en met 5 mei gesloten!
20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Creatief in coronatijd: een moodboard online

Was u net van plan uw huis of kantoor te veranderen, zijn de winkels dicht. Toch kunt u ook in coronatijd creatief met uw interieur bezig zijn: door het maken van een moodboard. Dat kan ouderwets door het knippen van plaatjes uit tijdschriften, maar ook online met deze vier tools.

Met een moodboard verzamelt u al uw ideeën op één plek. Het is een collage die een sfeerimpressie weergeeft. Het kan dienen als leidraad voor interieuradvies. Een online moodboard biedt allerlei voordelen. Zo kunt u uw ontwerp makkelijk delen. Handig als u met iemand wil overleggen over uw plannen.

moodboard online

Pinterest

Pinterest is een van de bekendste apps voor inspiratie. Op het digitale prikbord vindt u ideeën voor thuis, stijlinspiratie en andere trends om uit te proberen. In de visuele zoekmachine staan miljoenen beelden die u kunt plaatsen op uw eigen prikbord. Maak bijvoorbeeld verschillende prikborden: eentje voor uw huiskamer, de ander voor uw werkplek en weer een ander voor de slaap- of kinderkamer.

Adobe Spark

Met de online en mobiele ontwerp-app Adobe Spark “transformeert u ideeën in enkele seconden tot verbluffende visuele verhalen”. In het gratis programma van Adobe kunt u diverse ontwerpen maken, zoals een fotocollage.

PicCollage

Voor de mobiele telefoon zijn er diverse apps waarmee u eenvoudig een fotocollage maakt, zoals PicCollage. De app biedt talloze gratis mogelijkheden. U kunt hier gemakkelijk uw foto’s draaien, vergroten, verkleinen, uitsnijden, slepen en met een druk op de knop tekst toevoegen.

Canva

moodboard onlineWilt u liever niet alleen op uw telefoon bezig zijn met uw moodboard, maar ook op uw laptop of tablet? Kijk dan eens naar Canva. Dit gratis programma biedt allerlei sjablonen voor uw sfeerimpressie. U kunt niet alleen eigen foto’s uploaden en bewerken, maar ook kiezen voor stockfoto’s. Dat zijn beelden over populaire onderwerpen, gemaakt door fotografen en kunstenaars. De foto’s zijn altijd ‘op voorraad’.

Als u een moodboard maakt, kunnen wij u helpen uw sfeer te realiseren. Stuur uw online ontwerp naar  info@reedoo.nl en dan kijken we samen hoe we verder gaan. Of neem uw moodboard mee naar de winkel als we weer open zijn. We kijken uit naar uw plannen