20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Little Greene’s verfcollectie Stone brengt warmte en rust

Natuurlijke kleuren die warmte, rust en harmonie uitstralen. Dat is Stone, de nieuwe verfcollectie van Little Greene voor 2021 bestaat uit 36 kleuren. Het Britse merk werkte opnieuw samen met National Trust.

De aardse, steenachtige tinten zijn het antwoord op het al jaren populaire grijs. De meer natuurlijke kleuren, ook wel nieuwe neutralen, zorgen voor warmte, ontspanning en eenvoud. Ze bieden een rustgevend alternatief voor koelere grijstinten. De warmere kleuren zijn geschikt voor alle ruimtes van het huis. Binnen en buiten. Ook combineren de kleuren mooi met metaalwerk, leisteen, steen, hout en natuurlijke elementen.Verfcollectie Stone Little Greene

36 kleuren

De collectie bestaat uit 36 tijdloze kleuren. Het veelzijdige nieuwe palet telt zes kleurfamilies: Red Ochre, Burnt Sienna, Yellow Ochre, Burnt Umber, Lamp Black and Green Earth. Iedere familie bestaat uit zes tinten. Die passen uitstekend bij elkaar. Wie op zoek is naar contrast, kiest voor tinten uit de afzonderlijke kleurfamilies.

Rustgevend

Volgens Ruth Mottershead, Creative Director van Little Greene, komt Stone op het juiste moment. “We brengen allemaal thuis meer tijd door. We zijn op zoek naar interieurs die rustgevend zijn. Dit stimuleert het verlangen om knusse ruimtes te creëren, waarin we kunnen cocoonen. Deze kleuren zijn perfect voor het realiseren van rustgevende woonruimtes.”

Geschiedenis en natuur

De collectie is een samenwerking met National Trust, een liefdadigheidsinstelling voor het behoud van geschiedenis en natuur. De nieuwe kleuren in de Stone-collectie komen voort uit Little Greene’s voortdurende kleuronderzoek in de National Trust-eigendommen. Door verfkleuren, architectonische elementen, wandtapijten en zelfs steen als inspiratiebron te gebruiken, blijven kleuren uit belangrijke periodes in leven.

Zo vindt de kleur Ferdinand, een warme gebroken wittint, zijn oorsprong in een buitenverblijf van Baron Ferdinand de Rothschild in Buckinghamshire. Het modderrode Nether Red werd ontdekt in de zandstenen muren van een traditionele korenmolen. Zeldzame wandkleden zijn de inspiratiebron voor het diep aarderood Arras.

Wist u trouwens dat van elk Little Greene-verfblik een bijdrage gaat naar het conservatiewerk van National Trust? “Zo helpen we hen te zorgen voor de natuur, schoonheid en geschiedenis. Voor iedereen, voor altijd.”

Nieuwsgierig geworden naar de kleurenkaart van Stone? We komen graag bij u langs om meer over deze collectie te vertellen. Bel voor een afspraak naar 0488 440905. Mailen kan natuurlijk ook: info@reedoo.nl.