20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

De beste verf voor uw keuken

Tegels in de keuken maken steeds vaker plaats voor verf. De achterwand schilderen is niet alleen ideaal voor de ultieme persoonlijke touch, het is ook nog eens heel handig. Ook zien we steeds vaker dat keukenkasten een lik verf krijgen. De verf van Little Greene biedt allerlei mogelijkheden voor deze gezellige plek in huis.

Niet alle verf is geschikt voor de keuken. Het Britse merk Little Greene heeft voor iedere plek thuis (of op uw werk), binnen of buiten, de juiste verf. Voor de keuken raden wij Intelligent Paints aan. Slijtvast, volledig afwasbaar en milieuvriendelijk. De collectie bestaat uit verschillende soorten verf in tientallen kleuren, gemaakt voor diverse doeleinden. De verven kunnen bijvoorbeeld worden toegepast op hout, muren met stucwerk en radiatoren.

Verf van Little Greene in de keuken

Uitstraling

Voor de juiste keuze verf bepaalt u eerst wat u wilt uitstralen. De verf van de laagglanzende Intelligent Matt Emulsion heeft een zeer matte afwerking. Deze lijn is vijftien keer sterker dan gewone matte emulsieverven. De Intelligent Eggshell sluit door de matglanzende afwerking goed aan bij een klassieke keuken met houten werkbladen en een stenen vloer. Een hoogglans verf, zoals de  Intelligent Gloss, versterkt de moderne uitstraling van een strakke keuken zonder tegels tegen de wand. Deze verf is ook geschikt voor de buitenkeuken.

Muren

Denk vervolgens na waar u de verf aanbrengt. Wat gaat u schilderen? Een plek waar weinig mensen in de buurt komen of een wand in de buurt van de gootsteen? De kleuren van Intelligent Matt zijn de perfecte afwerking voor muren die u liever afveegt in plaats van afnemen met een natte doek. Bent u juist op zoek naar een verf die geschikt is voor plaatsen waar stoom en waterspetters vrij spel hebben?

Kies dan voor deVerf van Little Greene in de keuken tinten van Intelligent Eggshell of Intelligent Satinwood. Ze zijn gemaakt om vocht te weerstaan en bestand tegen regelmatig schoonmaken. Deze verf is dus ook geschikt voor de badkamer.

Keukenkasten schilderen

Als u de keukenkasten een andere kleur wilt geven, ga dan voor Intelligent Satinwood. Deze hoogwaardige halfglanzende verf hardt uit tot een sterke afwerking die bestand is tegen stoten.

Aan de slag

De verf van Little Greene is gemakkelijk aan te brengen. Als u de muur gaat verven, zorg dan dat de keuken is opgeruimd. Plak voor de schilderklus begint alle keukenkasten goed af. Maak eventueel gebruik van een zeil om uw aanrecht en kastjes te beschermen tegen verfspetters. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig is de verf op waterbasis, dus u kunt een verdwaalde druppel gemakkelijk verwijderen. De verf droogt snel en geurloos. Voor u het weet is uw verfklus klaar en kunt u genieten van uw nieuwe keuken!

Wilt u meer weten over de verf van Little Greene? Of een sample pot uitproberen? Kom langs in onze winkel. Wij laten graag de collectie aan u zien. Maakt u snel een winkelafspraak? Bel of mail: 0488 440905 of info@reedoo.nl.