20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Raambekleding voor elk soort raam in de slaapkamer

Het is ’s avonds langer licht. Een teken dat het voorjaar en de zomer eraan komen. Om goed in slaap te vallen en niet te vroeg wakker te worden is een donkere slaapkamer een must. In dit blog aandacht voor raambekleding voor het verduisteren van elk soort raam in de slaapkamer.

Meerdere ramen

Een kamer donker krijgen met meerdere ramen in een muur gaat het makkelijkst met een breed gordijn. Als  u per raam gordijnen ophangt, dan kan er licht via de kieren aan de zijkant naar binnen schijnen. Een breed gordijn bedekt heel de wand. Het effect? Niet alleen een donkere kamer, maar ook een rustige uitstraling en de ruimte oogt groter.

Kiep-en kantelraam

In nieuwbouwhuizen zijn vaak kiep- en kantelramen te vinden. Ook daarvoor bestaan allerlei oplossingen. Denk aan verduisterende rolgordijnen op maat of kies voor Duette® gordijnen: een dubbele stof die opvouwt als een harmonica. Wij adviseren Toppoint Duette®Shades (zie foto). Die zijn ook verkrijgbaar met een verduisterende stof. Ze zijn op verschillende manieren te openen. Bij top-down schuift de stof van bovenaf naar beneden. Een zwevend effect realiseert u met top-down bottom-up: schuiven vanaf boven en onder. Daarnaast kunt u nog kiezen voor top-down of bottom-up met twee soorten stof. Bij deze opties kunt u de stoffen individueel verschuiven.

Schuine ramen

Voor schuine ramen zijn niet alleen Duette® gordijnen prima geschikt, maar ook plisségordijnen. Die snijden we schuin af. Het plisségordijn bestaat uit een enkele stof. Verduisterende shutters maken we ook speciaal op maat. Ze passen dan in de vorm van het schuine raam. We verkopen onder meer shutters van Blend® Window Fashion (zie foto). Verder zijn verticale lamellen nog een optie. In onze winkel leggen we graag uit hoe verticale lamellen de oplossing kunnen zijn voor uw schuine raam.

Lichtkoepel of dakraam

Heeft u een lichtkoepel waar u moeilijk bij kunt? Kies gewone plisségordijnen of een dubbele. Die kunnen we monteren in combinatie met zijgeleidingsprofielen. Er zijn ook gordijnen die u met een afstandsbediening kunt bedienen.

Nog wat algemene tips. Kies bij alle raamdecoratie die bestaat uit stof altijd voor de optie verduisterend. Van rolgordijnen, vouwgordijnen tot plisségordijnen. En kijk of er geen licht naar binnen schijnt via de zijkanten. Want ook daar zijn genoeg oplossingen voor.

Wilt u meer horen over mogelijkheden voor uw slaapkamerramen zodat u een goede nachtrust heeft? Kom naar onze showroom in Opheusden. Daar kunnen we alle materialen en stoffen laten zien. Als u een foto maakt van de situatie thuis, dan krijgt u persoonlijk advies.