Wij zijn van 27 april tot en met 5 mei gesloten!
20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Tips voor meer kleur voor uw tuin of balkon

Wilt u meer kleur in uw tuin of op balkon? U kunt accessoires kopen om uw buitenruimte een nieuwe look te geven, maar met een lik verf realiseert u écht een persoonlijke sfeer. In dit blog geven we tips voor het schilderen van tuinmeubelen of uw buitenmuur.


Wij werken graag met verf van Little Greene. Dit Britse verfmerk staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De buitenverven voor houtwerk en metaalwerk zijn verkrijgbaar in het hele Little Greene-kleurenpalet.

Tuinmeubelen schilderen

Door het schilderen van tuinmeubelen blaast u een oud bankje of tuintafel nieuw leven in. U kunt kiezen voor één kleur, maar een kleuraccent levert ook een opvallend resultaat op. De zogenoemde Exterior Paints zijn weerbestendig en volledig afwasbaar. Bovendien bent u snel klaar, want de verf is binnen 4 uur droog. Het resultaat? Tuinmeubilair dat weer jaren mee kan.

Houten meubels

Gaat u nieuwe houten meubels schilderen? Maak het meubel schoon en stofvrij. Gebruik vervolgens twee lagen Little Greene Intelligent Exterior Eggshell. Bij eerder geschilderde houten meubilair verwijdert u met middelgrof schuurpapier losse verflagen. En voordat u begint met de gekleurde verf, brengt u een primerlaag aan met Little Greene Intelligent All Surface Primer.

Metalen meubels

Een metalen tuinmeubel behandelt u eerst met Little Greene Intelligent All Surface Primer. Daarna kunt u aan de slag met het aanbrengen van twee lagen kleur uit de Little Greene Intelligent Exterior Eggshell-collectie.

Buitenmuur schilderen

Durf u het aan een buitenmuur te schilderen? Little Greene raadt onder meer Intelligent Masonry Paint aan. Deze verf is geschikt voor gebruik op metselwerk, nieuw stucwerk, cementblokken en bestaande buitenverfafwerkingen. Het is vuilafstotend, weerbestendig en afwasbaar. Ook heeft Masonry Paint schimmelwerende en anti-verouderende eigenschappen. Het gaat minstens 15 jaar mee. Is uw muur poederig, gerepareerd of nieuw gestuct? Gebruik dan eerst Wall Primer Sealer.

De juiste kleur

Vindt u het moeilijk om de juiste kleur te kiezen? Laat u inspireren door foto’s in tuinbladen of struin eens rond op internet. Ook Little Greene laat zien wat kleur met uw buitenruimte kan doen. Maak vervolgens een moodboard om uw stijl helder te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld een groene tuin en wilt u de meubels afstemmen met de natuurlijke omgeving? Denk dan eens aan verschillende tinten groen.

Alle Little Greene-tinten zijn verkrijgbaar bij ReeDoo. Kom langs, dan kunt u op tijd beginnen aan uw schilderproject en in de zomer genieten van uw ‘nieuwe’ buitenruimte!