Wij zijn van 27 april tot en met 5 mei gesloten!
20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

De woontrends van zomer 2022 – deel 1

 De zomer is begonnen. Tijd om de woontrends van dit seizoen op een rijtje te zetten. In dit blog besteden we aandacht aan twee kleurrijke trends: Chic Botanic en Vintage Heritage.

Chic Botanic

Al langere tijd halen we de natuur in huis. Planten, behang met dieren of natuur en spullen van natuurlijke materialen zijn nog steeds in veel interieurs te vinden. Volgens het team van MrWoon ruilen we deze zomer de natuurlijke accessoires in voor zijde, fluweel en gouden accenten. En zo ontstaat de woonstijl Chic Botanic: groentinten, botanische prints en accenten die een gevoel van luxe geven.

Kleuren

De kleuren die perfect bij deze trend passen zijn groen en goud. Elke groentint is geoorloofd, net als in de natuur. Van geelgroen, appelgroen tot donkergroen. Accenten in goudkleur zorgen voor een luxe uitstraling. Voeg bijvoorbeeld plantenpotten en lampen waarin goud is verwerkt toe aan uw interieur.

Prints

In de winkels zijn genoeg kussens en tafelkleden met botanische prints of gouden accenten te vinden, maar denk ook eens aan behang. Little Greene heeft bijvoorbeeld behang met vogels en bladeren, maar in onze winkel hebben we nog veel meer behang met een natuurlijke of luxe uitstraling. Of kies voor gordijnen met botanische tekeningen, zoals in-betweens van Toppoint. Vergeet ook de roede of rail niet, want een goede afwerking maakt de look compleet.

Vintage Heritage

Vintage Heritage is door de mix van verschillende trends uit het verleden een gewaagde stijl. Het is een combinatie van retro uit de jaren ’50, hotel chic uit de 60’s en flowerpower uit de 70’s. Doordat u kleuren, dessins en materialen uit deze periodes combineert, creëert u een persoonlijke stijl.

Kleuren

Wie het aandurft, brengt rode, groene en aardetinten samen voor een verrassend en spannend resultaat. Eigenlijk is bij deze stijl alles toegestaan, ook qua dessin en structuur. Creatieve uitspattingen worden extra gewaardeerd.

Prints

Terug in de tijd draaide het niet alleen om organische, maar ook om grafische vormen. De manier waarop een gordijn hangt kan de look afmaken. Zo past een wave-plooi perfect bij deze woonstijl. Deze plooi bestaat uit diepe golven. Natuurlijk kunnen we u nog meer vertellen over de manier waarop we gordijnen voor u kunnen ophangen. Bel voor een afspraak of kom langs in onze winkel in Opheusden voor nog meer inspiratie op het gebied van interieur en kleur.

Volgende maand besteden we aandacht aan trends voor een modern en strak interieur. Volg ons op social media zodat u niets mist!

Foto’s: Toppoint Raamdecoratie