20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Gordijnroede of gordijnrail voor uw gordijn?

Wilt u gordijnen kopen? Sta dan gelijk stil bij het ophangsysteem. Meestal zijn we druk in de weer met de keuze van de stof en de kleur van de gordijnen en denken we niet aan de manier waarop we het gordijn ophangen. Maar de gordijnroede of gordijnrail is de finishing touch. Welk ophangsysteem past bij uw interieur?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende oplossingen voor het ophangen van uw gordijnen. Bovendien is het mogelijk om zelf de kleur en het materiaal te bepalen.

Gordijnroede

De gordijnroede is de meest bekende manier om een gordijn op te hangen, want een roede is eenvoudig te bevestigen. Tegenwoordig zitten in dikkere gordijnen vaak ringen waar de roede doorheen kan. Ook is de roede geschikt voor hangsystemen met lussen of haken. Die zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten. Net als de gordijnroedes. Wat dacht u van hout, aluminium of rvs?

U maakt de roede af met steunen en eindknoppen die aansluiten bij uw interieur. U kunt van uw roede dus een ware eyecatcher maken. Wilt u écht een unieke rail? Wij werken samen met een smid die op ambachtelijke wijze uw ideale roede speciaal voor u maakt.

Gordijnrail

Gordijnrails passen het beste in een modern en strak interieur. Bij een gordijn met een enkele of dubbele plooi is de rail zelfs niet te zien. Tegenwoordig kunnen we rails buigen zodat gordijnen soepel en geruisloos bewegen. Ze blijven dus niet meer steken door bochten of aanzetstukken. Met een trekstang kunt u het gordijn eenvoudig bewegen. Aluminium rails met kunststof geleiders zijn heel stil.

Rails zijn overigens geschikt voor vrijwel alle stoffen. Van een dunnere inbetween waardoor u wel naar buiten kunt kijken maar niet naar binnen, tot een dikker overgordijn.

Inmeten en ophangen

Natuurlijk is het belangrijk dat uw gordijn de juiste afmetingen heeft. Niets vervelender dan een gordijn dat te kort of te lang is. Vindt u het spannend om gordijnen op te meten? Wij draaien onze hand daar niet voor om. We helpen niet alleen met inmeten, maar kunnen ook de gordijnen ophangen aan het bevestigingssysteem van uw keuze. 

Kom in onze winkel in Opheusden langs om te kijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van gordijnrails en gordijnroedes. Gluur gelijk even bij onze gordijnen. Wie weet bent u dan in één keer klaar!