20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

5 tips voor het kopen van raamdecoratie

Wilt u nieuwe raamdecoratie kopen, maar weet u niet waar u op moet letten? We geven vijf tips om de keuze voor (rol)gordijnen of jaloezieën makkelijker te maken.

1. Doel

Het doel van uw raamdecoratie klinkt een beetje zakelijk, maar het is wel handig om te weten. Waarom schaft u raambekleding aan? Wilt u licht of kou tegenhouden? Gaat het vooral om privacy? Als u daglicht in de kamer wilt terwijl mensen niet naar binnen kunnen kijken, kies dan voor veelzijdige plisségordijnen of Duette® gordijnen.

2. Onderhoud

Denk ook na over het onderhoud. Is schoonmaken met een natte doek voor u voldoende, dan kunt u kiezen voor rolgordijnen of jaloezieën. Geeft u de voorkeur aan een goede schoonmaakbeurt in de wasmachine, richt uw blik dan op gordijnen of stoffen lamellen.

3. Licht

Licht speelt een belangrijke rol bij de keuze voor raamdecoratie. Met een gordijn sluit u uw ruimte helemaal af, terwijl jaloezieën u juist de kans geven om te spelen met het licht. U kunt altijd zelf bepalen hoeveel licht er binnenkomt en hoeveel inkijk er is.

Bij (rol)gordijnen heeft u de keuze tussen diverse stoffen. Van transparant, semi-transparant tot verduisterend.

Bij transparante gordijnen kunt u naar buiten kijken en zien mensen van buitenaf alleen contouren.
Semi-transparante stoffen bieden overdag en in de avond privacy.
Een verduisterende stof laat geen licht door en is ideaal voor de slaapkamer.

4. Plek

Houd ook rekening met de plek waar uw raamdecoratie komt te hangen. Voor een vochtige ruimte als de badkamer zijn er vochtbestendige rolgordijnen maar ook jaloezieën of lamellen van kunststof of aluminium. In de kinderkamer zijn gordijnen de veiligste optie. Het koord van jaloezieën kan namelijk gevaarlijk zijn.

5. Materiaal

Bedenk ook goed welk materiaal het beste bij u en de ruimte past. Wat beschadigt het minst snel? Als u dieren heeft en de voorkeur gaat naar gordijnen, dan wilt u misschien een stof waarvan de haren makkelijk te verwijderen zijn.

In onze winkel leggen we graag meer uit over alle verschillen en mogelijkheden. Ook kunnen we u dan alle soorten, stoffen en bevestigingssystemen laten zien. Maakt u snel een afspraak? De koffie staat voor u klaar!