Wij zijn van 27 april tot en met 5 mei gesloten!
20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Zo maakt u het perfecte kleed op maat

De winter komt eraan. Tuinkleden maken weer plaats voor dekens op de bank. Bij ons thuis werd vroeger een ander vloerkleed neergelegd. Heerlijk warm aan de voeten en het geeft uw huis een warme uitstraling. Dit is dan ook het ideale moment om een karpet aan te schaffen. Wilt u een uniek exemplaar? Maak een perfect kleed op maat!


Bij het maken van een vloerkleed zijn er een aantal zaken waar u over na kunt denken. In dit blog zetten we ze voor u op een rij. Gaat u bijvoorbeeld voor een dessin, één kleur of juist meerdere kleuren? En welk materiaal? Hoe groot moet het kleed worden? Kiest u voor de bekende rechthoekige vorm of passen organische vormen beter bij u?

Hoogpolig of laagpolig?

Kijk goed welk soort kleed bij uw wensen past. Een hoogpolig tapijt is een langharig kleed. Het is lekker warm en zacht. Het heeft een luxe uitstraling en dempt het geluid in de ruimte. Door de hoge pool is vuil minder snel te zien.

Vloedkleed op maat Interfloor ReeDooBij een laagpolig vloerkleed zijn de haartjes die eruit steken korter dan 1 centimeter. Dit soort kleden ogen strak, maar dat is wel afhankelijk van het type garen. Is er gebruikgemaakt van een lussenpool of een gesneden pool? Een laagpolig karpet is een ideaal tapijt voor onder een bureaustoel of eettafelstoelen met wielen, want u kunt er makkelijk overheen rijden. Een stofzuiger glijdt er ook zo over heen. Dit soort kleden zijn dus makkelijk schoon te maken. Vaak hebben laagpolige kleden patronen, omdat die beter te zien zijn dan bij de hoogpolige variant. Ook dit soort kleden dempen geluid in de kamer.

Wist u trouwens dat u beter geen mattenklopper kunt gebruiken om vloerkleden schoon te maken? Dan klopt u de rug van het tapijt los. Door een stofzuiger met een roterende borstel gaat uw kleed langer mee. Wij leveren zo’n apparaat van het merk Sebo.

Bepaal de grootte

Bij het maken van een kleed, bepaalt u zelf de grootte. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Zomaar even willekeurig proberen kan verkeerd uitpakken. Haal daarom wat oude kranten tevoorschijn en leg die op de grond in de vorm van uw toekomstige vloerkleed. Gebruik de kranten om te ontdekken welk formaat het beste past op de plek waar het karpet op maat moet komen. Geen kranten in huis? U kunt ook een laken of deken gebruiken.

Denk out of the box

Kleed op maat rond Interfloor ReeDoo

Bij het kiezen van een kleed denken we al snel aan een rechthoekige vorm. Maar probeer eens out of the box te denken. U kunt namelijk zelf de vorm bepalen. Bijna iedere vorm of maat is mogelijk. Een organische vorm zoals een cirkel of ovaal zorgt voor een zachte sfeer. Wie houdt van modern en apart, durft het aan om een kleed in de vorm van een driehoek te laten maken. Dat is heel creatief en komt strak over.

Neem een staaltje mee naar huis

Als u in onze showroom een mooi kleed ziet, kunt u een staaltje mee naar huis nemen. Dat doet u ook als u op zoek bent naar de juiste kleur verf of behang. Van tapijt vraagt u dus ook om een sample. Handig, want u kunt dan kijken of de kleur mooi staat bij uw vloer en meubelen.

In onze winkel in Opheusden laten we graag zien welk karpet ideaal is voor uw perfecte vloerkleed. Neem een foto van de huidige situatie mee. Dan kijken we samen welke kleur of dessin bij uw interieur past!

Foto’s: Interfloor