20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Nieuwe behangcollectie Little Greene

Deze maand lanceert Little Greene nieuw behang. Als dealer van dit mooie Britse verf- en behangmerk vertellen we u graag meer over de veelzijdige behangcollectie. Een bijzondere collectie met handgeschilderde vogels en bloemen.

Voor de rollen wandbekleding sloeg Little Greene opnieuw de handen ineen met de liefdadigheidsinstelling National Trust. Die organisatie is te vergelijken met Monumentenzorg. De collectie ‘National Trust Papers III’ transformeert historisch design tot een tijdloze collectie. Het bestaat uit historische behangontwerpen in een nieuw jasje: ze passen helemaal bij de interieurs van nu.

De basis van de ontwerpen? Origineel bronmateriaal uit drie historische huizen in het beheer van National Trust. Daarnaast is een ontwerp uit het archief van Little Greene nieuw leven in geblazen door de kleuren aan te passen. Becky Stanford, Brand Licensing Manager bij National Trust: “Het is fascinerend om te zien hoe de locaties het hedendaagse interieurontwerp inspireren.” Creative Director Ruth Mottershead voegt toe: “Onze samenwerking stelt ons in staat om geweldige designs en kleuren te ontdekken.”

Colour drenching

De collectie heeft 45 kleurstellingen. Vaak gedurfd. Uniek aan deze collectie is de herinterpretatie van de verftrend ‘colour drenching’. Hierbij worden kleuren uit één kleurfamilie op veel verschillende oppervlakken binnen een ruimte toegepast. Het resultaat? Een intiem interieur.

Het behang van Little Greene heeft niet alleen een verhaal doordat het bedrijf historie gebruikt als inspiratie. Het merk maakt ook al meer dan 100 jaar gebruik van traditionele drukmethoden. Verder geven de handschilderingen de wanddecoratie een extra tintje.

Bijdrage naar National Trust

Nog een leuk feitje. Van elke rol National Trust-behang en blik verf gaat een bijdrage naar het werk van National Trust. Daardoor kan iedereen nog jarenlang genieten van de historische huizen, tuinen en landschappen in het Verenigd Koninkrijk.

Wordt u warm van modern behang met een stukje geschiedenis? Kom dan snel langs in onze showroom om het behangboek in te zien. Met onze verfmachine van Little Greene kunnen we eventueel ook nog op zoek naar een bijpassende tint verf. Zien we u snel?