20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Horren tegen insecten én hooikoorts

We kijken allemaal reikhalzend uit naar warmere temperaturen en het buitenleven. Dit  betekent alleen wel dat ook insecten zoals muggen en vliegen terugkeren, net als pollen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende horren die kunnen helpen bij het afweren van insecten én het verminderen van hooikoortssymptomen.

De meest voorkomende horren zijn hordeuren en horramen. Hordeuren zijn ideaal voor deuren die vaak worden gebruikt, terwijl we horramen gebruiken voor ramen die open moeten blijven voor frisse lucht. Er zijn vaste horren, rolhorren, plisséhorren, inzethorren en hordeuren. Gaas is beschikbaar in verschillende soorten en dichtheden. Fijnere mazen bieden betere bescherming tegen kleinere insecten, terwijl grovere mazen meer lucht doorlaten.

Onze merken

In onze winkel vindt u diverse merken horren voor bijvoorbeeld ramen, deuren en schuifpuien. Naar eigen zeggen is Unilux de grootste Nederlandse producent van maatwerk horren. Plissé hordeuren, raamhorren, een vaste hor en rollende hor kunnen op maat worden gemaakt en in de gewenste kleur.

Toppoint is ook een gerenommeerd merk in de horrenindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie en verkoop van raamdecoratie en biedt een breed scala aan horren en hordeuren aan. Toppoint-horren zijn ook verkrijgbaar met speciale gaassoorten. Zo is er het zelfreinigend Toppoint Transpatec® gaas. Het scheurvaste Toppoint petscreen is ideaal bij huisdieren.

Horren tegen hooikoorts

Wie last heeft van hooikoorts, wil pollen graag buiten de deur houden. Het gebruik van horren met pollenwerend gaas kan bijdragen aan het verminderen van hooikoortssymptomen. Zowel Unilux als Toppoint bieden horren die speciaal ontworpen zijn om pollen tegen te houden.

Unilux heeft pollengaas voor een geselecteerd aantal horren, het gepatenteerde Poll-Tex® gaas. Dit gaas houdt pollen tegen, is hoog transparant en heeft een hoge luchtdoorlaatbaarheid. Toppoint heeft twee soorten pollenwerend gaas voor raamhorren: TFP Pollenwerend Transpatec© en PIA Polltec. Volgens Toppoint houden horren met pollenwerend gaas 90 procent van de pollen buiten. Kies de hor die bij uw wensen past en dan kunt u zorgeloos genieten van de zomer.

Vindt u het moeilijk om een keuze te maken? Als officiële dealer kunnen we in onze  showroom in Opheusden laten we zien wat er mogelijk is. Natuurlijk kunnen wij ook het meten en monteren op ons nemen.