20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Unilux horren: voor elk type raam en deur

Wilt u met mooi weer lekker uw ramen opendoen, maar geen last hebben van insecten? Plaats dan horren. Voor elk type raam en deur is er een passende hor te vinden. Wij hebben diverse merken in huis. In dit blog vertellen we meer over Unilux.

Unilux horren

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Gelukkig biedt Unilux voor elke situatie een passende oplossing. Om een idee te geven van de mogelijkheden, lichten we de meest gekozen toepassingen toe.

Horren voor deuren

Voor deuren worden voornamelijk vaste hordeuren of plisséhordeuren gekozen. Ze zijn het meest praktisch en degelijk. De vaste hordeur is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zodat u de deur krijgt die het beste bij uw wensen past.

De plisséhordeur van Unilux is de meest verkochte hordeur van Nederland. Deze hordeur heeft een treklijst over de gehele hoogte. Daardoor is de deur makkelijk te openen en te sluiten. De plisséhordeur loopt soepel en het gaas is weer makkelijk terug in de vorm te brengen, als deze uit het profiel is geduwd.

Bij een schuifpui en openslaande deuren wordt over het algemeen gekozen voor een plisséhordeur. Deze is in dubbele uitvoering verkrijgbaar met een magneet in het midden en als één geheel. Er is een standaard maximale maatvoering, maar extra breedte en hoogte zijn op aanvraag mogelijk.

Horren voor ramen

Unilux horrenHet meest gekozen systeem voor ramen is de Raamrolhor Super+. Dit komt omdat deze praktische en mooie oplossing voor elk type raam toepasbaar is. Het is prettig dat de hor naar boven toe opent en de cassette bovenaan hangt. Het is mooier en het is handig: als u uw dekbed wilt luchten, dan heeft u geen last van een onderprofiel. Daarnaast zijn de cassettes doorgaans zodanig te monteren, dat er nog plaats is om een rolgordijn of horizontale jaloezieën op te hangen.

Zelfs aan de raamuitzetter is gedacht. Die is namelijk te vervangen voor een raamuitzetter die toepasbaar is in combinatie met horren. Een raamrolhor kan aan de buiten-en binnenkant worden toegepast. Als de hor buiten wordt gemonteerd, dan wordt het geheel in aluminium uitgevoerd.

Naast deze Raamholhor Super+ zijn er nog een aantal andere horsystemen, zodat voor ieder raam en alle wensen de beste hor te plaatsen is. Unilux geeft overigens 5 jaar garantie.

Helpt u mee om de insecten te redden?

Door het plaatsen van horren helpt u mee insecten te redden, aldus Unilux. In 30 jaar is hun aantal met 75 procent afgenomen. Zonde, want insecten zijn nodig voor de bestuiving van gewassen en bloemen, ze houden het ecosysteem in stand, ze zijn voedsel voor dieren en sommige insecten bevatten chemische stoffen die worden gebruikt voor het maken van medicijnen.

Naast het plaatsen van horren zijn er nog andere manieren om insecten te redden:

  • Verwijder enkele stenen in uw tuin en plant hier bloemen en planten. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, vlinderstruik, dropplant, marjolein, aster, phlox, zonnehoed, bergamotplant, sedum, oregano en sierui.
  • Plaats potten met bloeiende planten op uw balkon of terras.
  • Hang een insectenhotel op. In diverse maten te koop, maar ook leuk om te maken.
  • Kies fruit en groenten zonder bestrijdingsmiddelen.

Een raamhor of een deurhor is dus niet alleen fijn voor u, maar ook voor de natuur. In de showroom leggen we graag uit wat er allemaal mogelijk is. Daar kunnen wij u de verschillen tussen diverse systemen laten zien en verdere uitleg geven. Maakt u snel een afspraak voor advies op maat?