Helaas is onze winkel dicht, maar we blijven telefonisch en per mail gewoon bereikbaar: 0488 440905 of info@reedoo.nl

Weblog

Red de insecten: plaats Unilux horren

Het gaat niet goed met de insecten. In 30 jaar is hun aantal met 75% afgenomen. En dat terwijl insecten uiterst nuttige beestjes zijn! Ze zijn nodig voor de bestuiving van gewassen en bloemen, ze houden het ecosysteem in stand, ze zijn voedsel voor dieren en sommige insecten bevatten chemische stoffen die gebruikt worden voor het maken van medicijnen. Help ons mee om het overgebleven kwart te behoeden voor uitsterven en zelfs weer in aantal toe te laten nemen. Dit kan al door middel van kleine aanpassingen.

Hoe kunt u helpen om insecten te redden?

Unilux horren

Er zijn diverse aanpassingen die ieder van ons kan nemen, hoe u ook woont. Wij geven u een aantal ideeën. Kijk maar eens welke aanpassingen u toe kan passen en ontdek wat het doet met de hoeveelheid insecten in uw omgeving.

Enkele praktische aanpassingen:

  • Verwijder enkele stenen in uw tuin en plant hier bloemen. Denk bijvoorbeeld aan: Lavendel, Vlinderstruik, Dropplant, Marjolein, Aster, Phlox, Zonnehoed, Bergamotplant, Sedum, Oregano en Sierui.
  • Plaats potten met bloeiende planten op uw balkon of terras.
  • Hang een insectenhotel op. Deze zijn kant en klaar te koop in diverse maten, of maak zelf een mooi insectenhotel.
  • Kies fruit en groenten waar geen bestrijdingsmiddelen voor toegepast zijn.
  • Plaats Unilux horren, zodat de insecten buiten blijven.

Insecten horen buiten: plaats Unilux Horren

Unilux horrenSamen moeten we zuinig zijn op elke insect die er rondvliegt. Help mee, maar zorg er wel voor dat de insecten buiten blijven. U wilt immers geen last hebben van insecten in huis. Plaats daarom de in Nederland geproduceerde Unilux horren. Voor élk type raam en deur is er een passende hor te vinden. Unilux levert de beste kwaliteit maatwerk horren en geeft daarom 5 jaar garantie. Het is de oplossing die wij adviseren, omdat deze horren lang mee gaan.

De meest gekozen horren voor deuren

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Gelukkig biedt Unilux voor iedereen een passende oplossing. Om een idee te geven van de mogelijkheden, lichten we de meest gekozen toepassingen er voor u uit. Voor deuren worden voornamelijk vaste hordeuren of plissé hordeuren gekozen, omdat deze het meest praktisch en degelijk zijn. De vaste hordeur is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zodat u de deur krijgt die het best bij uw wensen past.
De plisséhordeur van Unilux is de meest verkochte hordeur van Nederland. Deze hordeur heeft een treklijst over de gehele hoogte, waardoor de deur makkelijk te openen en te sluiten is. De plissé hordeur loopt soepel en het gaas is weer makkelijk terug in de vorm te brengen, wanneer deze uit het profiel geduwd is.
Bij een schuifpui en openslaande deuren wordt over het algemeen gekozen voor een plissé hordeur. Deze is in dubbele uitvoering verkrijgbaar met een magneet in het midden en als één geheel. Er is een standaard maximale maatvoering, maar extra breedte en hoogte zijn op aanvraag mogelijk.

De meest gekozen Unilux horren voor ramen

Unilux horrenHet meest gekozen systeem voor ramen is de Raamrolhor Super+. Dit komt omdat deze praktische en mooie oplossing voor élk type raam toepasbaar is. Het is prettig dat de hor naar boven toe open gaat en de cassette bovenaan hangt. Dat is mooier en wanneer u uw dekbedden wilt laten luchten, dan heeft u geen last van een onderprofiel. Daarbij zijn de cassette doorgaans zodanig te monteren, dat er nog plaats is om een rolgordijn of horizontale jaloezieën op te hangen. Zelfs aan de raamuitzetter is gedacht, deze is namelijk te vervangen voor een raamuitzetter die toepasbaar is in combinatie met horren. Een raamrolhor kan aan de buiten en aan de binnenkant toegepast worden. Wanneer de hor buiten gemonteerd wordt, dan wordt het geheel in aluminium uitgevoerd.
Naast deze Raamholhor Super+ zijn er nog een aantal andere horsystemen, zodat voor ieder raam en alle wensen de beste hor te plaatsen is.

Helpt u mee om de insecten te redden?

Geringe aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Welke bloemen gaat u planten? Plaatst u een insectenhotel? Welke Unilux horren wilt u toe gaan passen? Er is heel veel mogelijk op het gebied van horren, maar dat kan ik beter in de showroom uitleggen. Daar kunnen wij u de verschillen tussen diverse systemen laten zien en verdere uitleg geven. Maak een afspraak voor advies op maat.

Auteur: / 20 april 2020
Delen