20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Ideeën voor een zomers interieur

Halen we in de winter dekens en kaarsen tevoorschijn om ons huis knus te maken, in de zomer is het fijn een frisse en luchtige sfeer in uw woning te brengen. In dit blog delen we ideeën voor een heerlijk zomers interieur.

Met wat kleine aanpassingen tovert u zo een zomerse sfeer in huis. Maar u kunt het ook groots aanpakken.

Experimenteer met kleur

Kleur heeft ontzettend veel invloed op de sfeer in een woning. Lichte en heldere kleuren zoals wit, crème, pastelkleuren of zachte aardetinten geven een ruimte een zomerse uitstraling. Voor een vrolijk accent kiest u voor accessoires in opvallende kleuren zoals turquoise of geel. Als dealer van het Britse merk Little Greene vindt u in onze winkel allerlei tinten verf. Ook hebben wij een verfmachine zodat we precies die ene kleur kunnen maken waar u naar op zoek bent.

Speel met materiaal

Voor een zomerse sfeer ruilt u zware stoffen om voor lichtere stoffen. Denk aan linnen, katoen of zijde. Kies voor lichte en transparante gordijnen die het licht binnenlaten en tegelijkertijd een gevoel van ruimte geven. Wij hebben gordijnen in huis van merken als Vadain, Toppoint en Bmfabrics. Gordijnen van linnen geven uw woning een natuurlijke look. Een mooie bijkomstigheid is dat linnen de natuurlijke eigenschap heeft om warmte af te voeren.

Breng buiten naar binnen

Breng buiten naar binnen door de natuur in huis te halen. Verse bloemen in vazen, creëer een plantenhoek of hang planten op. Maak een zomers tafereel met doorzichtige glazen vazen gevuld met schelpen, zand of drijfhout. Kies voor gestroomlijnde meubels in diverse tinten hout of neutrale kleuren. Hang spiegels op om de ruimte te vergroten.

Vergeet de buitenruimte niet

Hoewel dit blog gaat over uw interieur, willen we toch iets kwijt over het exterieur. Want u kunt ook uw buitenruimte een zomerse sfeer geven. Hang een hangmat op voor het ultieme vakantiegevoel, plaats rotan, houten of rieten meubels. Gebruik accessoires in rustige kleuren voor het strandgevoel of kies juist voor levendige kleuren zoals (oker)geel, koraalroze, mintgroen, blauw en turquoise voor een mediterrane sfeer. Misschien durft u het aan een muur te schilderen? Dat kan in een opvallende kleur, maar wit geeft een ruimtelijk effect. Als er plek is voor een buitenkeuken, dan kunt u wellicht een keuken op maat laten maken. Ook daar kunnen wij bij helpen.

Wilt u nog meer inspiratie om uw interieur om te toveren tot een verfrissend zomerhuis dat perfect past bij het seizoen? Loop binnen in onze winkel in Opheusden voor advies op het gebied van interieur en kleur.