Wij zijn van 27 april tot en met 5 mei gesloten!
20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Vijf tips voor meer kleur in huis

Als kleurexpert moedigen wij het gebruik van kleur in uw interieur graag aan. Het is een leuke en creatieve manier om uw persoonlijke stijl tot uiting te brengen. Maar voor beginners kan het best een uitdaging zijn om de juiste kleurcombinaties te vinden. Daarom geven we in dit blog vijf eenvoudige tips voor meer kleur in huis.

1. Begin met neutrale basiskleuren

Als u nog niet eerder voor kleur hebt gekozen, is het veilig om te beginnen met neutrale basiskleuren zoals wit, crème, beige of lichtgrijs. Deze tinten vormen een ideale basis. Bovendien kunt u makkelijk accentkleuren toevoegen door kleurrijke accessoires te gebruiken zoals kussens, vazen of vloerkleden. Houd grote oppervlakken zoals muren en meubels neutraal voor een tijdloze uitstraling.

kleurstalen

2. Kies één hoofdkleur en twee accentkleuren

Wie meer wil dan lichte basiskleuren, kiest voor één hoofdkleur in combinatie met twee accentkleuren. De hoofdkleur kan de dominante tint zijn op muren of grote meubelstukken, terwijl de accentkleuren terugkomen in decoratieve elementen. Door dit consequent door te voeren, creëert u samenhang in de ruimte.

3. Kijk naar kleurenpsychologie

Wilt u niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar ook nog dat de kleuren bijdragen aan een bepaald gevoel? Denk dan van tevoren goed na over de gewenste sfeer in de ruimte en pas de kleuren daarop aan. Op internet kunt u informatie vinden over kleurenpsychologie: de effecten die kleuren op ons hebben. Zo kunnen warme kleuren zoals rood en geel een energieke sfeer creëren, terwijl koele blauw-en groentinten een rustgevend effect hebben.

4. Experimenteer met kleurstalen

Bij ons in de winkel vindt u diverse kleurstalen. Handig om mee te experimenteren voordat u verf koopt voor muren of meubels. We hebben ook samplepotjes van de kleuren van het merk Little Greene in huis. En vergeet onze verfmengmachine niet! Daarmee maken we de kleur verf die bij u past.

5. Let op het licht

Kijk in de ruimte die u wilt veranderen goed naar de hoeveelheid licht. Door de lichtinval kunnen kleuren er anders uitzien. Probeer daarom kleuren uit in de ruimte waarin ze worden gebruikt zodat ze goed samengaan met het aanwezige licht. Plaats bijvoorbeeld kleurstalen op de muur en kijk er op verschillende momenten van de dag naar. Zo komt u later niet voor verrassingen te staan.

Hopelijk helpen deze eenvoudige tips bij het kiezen van de juiste kleuren voor het interieur van uw woning of kantoor. Wilt u toch nog overleggen met iemand die er verstand van heeft? Als expert op het gebied van interieur en kleur helpen we graag bij het realiseren van stijlvol gekleurde ruimtes. Loop binnen, maak een afspraak of bel naar 0488 440905.