20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

De 11 meest overtuigende voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is een prettige vorm van verwarmen. Wanneer u een nieuwe vloer wilt laten leggen, dan is dat hét uitgelezen moment om u te gaan oriënteren op het gebied van vloerverwarming. Wanneer de nieuwe vloerbedekking er met vloerverwarming eenmaal in ligt, heeft u er jarenlang plezier van. Om het kiezen wat makkelijker te maken, hebben we een aantal voordelen voor u bij elkaar gezet.

Gelden deze voordelen van vloerverwarming ook voor u?

Aangezien wij alleen maar enthousiaste verhalen horen van klanten waar wij vloerbedekking op vloerverwarming hebben gelegd, zetten wij de meest genoemde voordelen voor u op een rij:

 • vloerverwarmingGelijkmatige temperatuur in de gehele ruimte
 • Energiezuinig door de constante lage temperatuur verwarming (LTV)
 • Duurzaam
 • Warme voeten
 •  Minder last van zwevend stof en stofmijt
 • Comfortabel door betere handhaving van de luchtvochtigheid
 • Geen radiatoren nodig

Voor het gepatenteerde opbouwplaten systeem gelden zelfs nog meer voordelen:

 • Slechts 25 mm dik
 • Lichtgewicht en isolerend, ideaal om op een houten ondervloer te leggen
 • 30 tot 60 minuten brandwerend
 • Geluidsreductie, waardoor de akoestiek in de ruimte verbeterd

Al deze voordelen zorgen ervoor dat het waardevol is om vloerverwarming te overwegen.

Optimale samenwerking voor vloer én vloerverwarming

vloerverwarmingHet aanbrengen van vloerverwarming en het leggen van de nieuwe vloerbedekking moet goed op elkaar afgestemd worden, zodat u zo min mogelijk overlast heeft. Daarom werken wij samen met de vakmensen van JK Vloerverwarming. Wij regelen alles en u heeft ons als aanspreekpunt. JK Vloerverwarming is een compleet, maatwerk verwarmingssysteem dat door middel van lichtgewicht geïsoleerde opbouwplaten op de ondervloer aangebracht wordt, of in de cement dekvloer gefreesd wordt. Bij het frezen van de sleuven, wordt het slijpsel opgezogen. Na het plaatsen van de verwarmingsbuizen, wordt dit slijpsel vermengd met epoxy en gebruikt om de sleuven dicht te smeren.
Om deze verwarming toe te passen heeft u een geschikte HR ketel of warmtepomp nodig. Deze comfortabele verwarming is tevens toe te passen bij stads- en blokverwarming. Doordat er een energiezuinige pomp toegepast wordt en uw vloer de temperatuur lang vast houdt, is dit een voordelige manier om uw woning te verwarmen.

De meest gekozen vloer bij vloerverwarming

vloerverwarmingIn principe kan elke soort vloerbedekking op vloerverwarming gelegd worden. De meest gekozen vloer is PVC of vinyl. Dat komt doordat daarmee de perfecte combinatie gemaakt tussen een oerdegelijke, slijtvaste vloer en een perfect geleiding van de warmte. Er is weinig warmteverlies, wat deze vloer erg energiezuinig maakt. Met PVC of Vinyl haalt u het beste rendement uit uw vloerverwarming. Deze vloeren zijn in zó veel kleuren en uitvoeringen te krijgen, dat er voor iedere smaak een passende vloerbedekking te vinden is. Daarbij hebben we een mooie huisselectie PVC vloeren in de meest actuele uitvoeringen. Als u liever een zachte vloerbedekking wilt, is het mogelijk om tapijt op uw vloerverwarming te laten leggen. Daarvoor hebben we speciale ondervloeren.

Een vloer legt u voor vele jaren. Daarom is het waardevol om dan meteen een zuinige, vloerverwarming toe te passen. Het verhoogt uw wooncomfort. Wij vertellen u er graag meer over als u nieuwe vloerbedekking uit komt zoeken. Er is zoveel keus, dat wij zéker weten dat uw droomvloer ertussen zit. Maak een afspraak, dan gaan wij samen met u op zoek.