20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Plinten schilderen doet u zo

Door het schilderen van uw plinten, deuren of lambrisering maakt u uw huis of kantoor uniek. We vertellen u graag hoe u plinten het beste kunt schilderen. Met dit stappenplan kunt u meteen aan de slag.

Stap 1: voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook bij het schilderen van plinten. In de praktijk worden ze vaak vergeten. Daarom is het juist handig om er al vroeg over na te denken. Heeft u losse plinten die u nog moet bevestigen? Dan kunt u snel beginnen, want u hoeft niets af te plakken. Plinten die al tegen de muur zitten, vragen wat meer voorbereiding. Bedek de vloer met stucloper, oude kranten, karton of plastic zoals afdekfolie. Gebruik tape om de bescherming goed vast te maken. Op deze manier krijgt u geen vlekken op uw tapijt, laminaat of plavuizen.

Maak de plinten schoon. Ontvet de plint en gebruik daarna een nat doekje of spons. U kunt de plint ook nog even opschuren zodat de verf beter blijft hechten. Of doe een beetje wasmiddel op een stukje schuurpapier. Dan maakt u de plint tijdens het schuren gelijk schoon.

Stap 2: de verf

De ene plint is gemaakt van hout, de ander van metaal of kunststof. Gebruik verf die speciaal is gemaakt voor het materiaal. Muurverf is niet geschikt, want dat hecht niet op deze ondergronden. Muurverf kunt u wel gebruiken op een betonnen plint.

De eerste laag bestaat uit grondverf. Little Greene Intelligent ASP is een primer en grondverf op waterbasis. Met deze matte primer kunt u onder meer over bestaande verf, hout en kunststof heen schilderen. De primer is snel droog. Na 4 uur kunt u verder.

Aflakken doet u met een lakverf die kras- en stijlvast is, want plinten zijn makkelijk te beschadigen. Wij adviseren van Little Greene de Intelligent Paints zoals Intelligent Satinwood, Intelligent Eggshell, Intelligent Gloss of Traditional Oil Gloss.

Stap 3: schilderen

Voor het schilderen gebruikt u een viltroller of een kwast. De roller maakt de klus wat makkelijker. Voor mensen met een vaste hand is de kwast geen probleem. Pak een klein penseel voor plekken die lastig te bereiken zijn. Het penseel is ook handig voor de hoeken. Let op dat de verf niet in spleten komt, anders bestaat de kans dat de verf gaat druipen.

Ziet u het helemaal niet zitten om plinten te schilderen? Kom naar onze showroom voor ons assortiment plinten. We hebben ze in verschillende stijlen en soorten. Neem ook gerust contact op als u juist meer wilt weten over schilderen. We geven u graag meer tips over het verven van bijvoorbeeld muren, meubels en kozijnen.