20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Kleurrijke plinten maken een huis uniek

Plinten schilderen we meestal wit of in een neutrale tint, maar kies voor kleur als u een statement wilt maken. Ook de lambrisering of raam-en deurlijsten verdienen aandacht. Dat maakt uw huis juist uniek. In dit blog geven we vijf tips voor de perfecte finishing touch van uw woning.

1. Rust en eenvoud

Houdt u van rust en eenvoud? Kies dan voor muren en houtwerk in dezelfde tint. Op deze manier vallen plinten niet op en worden ze onderdeel van het geheel. Verwar schilderen in dezelfde kleur niet met saai. Het zorgt voor een ruimtelijk effect, want een ruimte voelt op deze manier veel groter aan. Bovendien krijgt uw inrichting veel meer aandacht.

2. Eyecatchers

Plinten, lambriser ing of raam- en deurlijsten zijn een klein onderdeel van de ruimte, maar door een opvallende contrastkleur worden ze ware eyecatchers. Kies dus voor een contrasterende kleur als u plinten en kozijnen in de ruimte wilt benadrukken. Durft u het aan om ook uw deuren te verven?

3. Licht en ruimte

Schilder uw muren in een lichtere tint dan het houtwerk als u van licht en ruimte houdt. De muren lijken nog lichter (en dus groter) door het donkere contrast van de plinten en kozijnen. Het is even omdenken, want meestal kiezen mensen voor bijvoorbeeld witte plinten met gekleurde muren. Denk trouwens ook eens aan het effect van hoge of lage plinten. Dat kan ook veel invloed hebben op het interieur.

4. Kleur uit behang

Maakt u in een ruimte gebruik van behang, ga voor een tint uit het design. Behang van Little Greene en Sandberg Wallpaper staat bekend om hun designs in diverse kleuren. Van bloemen, planten bomen tot dieren. In felle kleuren of natuurtinten. Door een kleur te kiezen uit het behang maakt u van de ruimte een geheel dat volledig op elkaar is afgestemd.

5. Aan de slag

Plinten worden meestal onder handen genomen als de muur een nieuwe kleur krijgt. Als u aan de slag gaat, schilder dan eerst de plinten en daarna de muur. Muurverf is namelijk makkelijker te verwijderen van een goed gedroogde gelakte plint dan lakverf. En vergeet het juiste materiaal niet. Kies bij houten plinten voor een lakverf die kras- en slijtvast is. Gebruik voor grotere oppervlakten, zoals deuren, een schuimroller of een grotere borstel. Een klein penseel is handig voor plekken die lastig te bereiken zijn. Meer weten over het schilderen van plinten? Lees ons stappenplan.

Wilt u kleuradvies of weten welke verf u het beste kunt gebruiken? Neem een foto mee van de ruimte die u wilt veranderen of laat ons bij u thuiskomen voor echt advies op maat. Maak snel een afspraak.