20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

Vijf tips om een kleine ruimte optimaal te benutten

Het inrichten van een kleine ruimte kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en trucs kan iedereen kleine kamers leuk en functioneel maken. We geven vijf tips zodat u uw kleine ruimte optimaal kunt benutten.

1. Slimme opbergoplossingen

Een van de sleutels voor een klein appartement, een knusse studeerkamer of een gezellige slaapkamer is het vinden van slimme opbergoplossingen. Door opbergmogelijkheden te creëren blijft rommel uit het zicht. Bovendien geeft een opgeruimd huis ook een opgeruimd gevoel. Qua meubels zijn er genoeg mogelijkheden, zoals een bed met ingebouwde lades en een salontafel of poef met verborgen opbergruimte. Of laat een meubel op maat maken die perfect aansluit bij uw wensen. Wij werken samen met Peterieur bij het realiseren van  maatwerkinterieurs voor particulieren.

2. Licht en kleur

Voor kleine ruimtes raden wij het gebruik van lichte kleuren aan voor muren, vloeren en meubels. Door lichte kleuren kan een ruimte groter aanvoelen. Wij adviseren de verf van Little Greene. Kies voor neutrale tinten zoals wit, crème of pastelkleuren voor een gevoel van ruimtelijkheid. Daarnaast is voldoende natuurlijk licht belangrijk. Hang spiegels op, want die vangen veel licht waardoor de ruimte lichter en ruimtelijker wordt.

3. Meubels

Ook meubels kunt u het beste in lichte kleuren aanschaffen. Ga voor stoelen en tafels die niet ‘zwaar’ ogen. Denk daarnaast aan meubels die meerdere functies kunnen vervullen, zoals een uitschuifbare eettafel of een opklapbaar bureau. Op die manier haalt u het meest uit uw interieur.

4. Gebruik de hoogte

Kijk ook eens op welke manier u de verticale ruimte kunt gebruiken, ga dus de hoogte in. Gebruik hoge kasten of hang zwevende planken op verschillende hoogtes aan de muur voor boeken, accessoires en planten.

5. Optische trucs

Er zijn nog meer trucs die een kleine ruimte groter doen lijken. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed met strepen in de lengterichting. Zo oogt de ruimte langer. Dat geldt ook voor vloeren. Planken van PVC die in de lengte van de ruimte liggen, maken de kamer breder. Is de kamer hoog? Hang gordijnen op die tot aan de vloer komen om de hoogte te benadrukken. Ook spiegels laten een kamer optisch groter lijken. Een ruimte oogt hoger door verticaal hoge exemplaren. Voor een lange smalle ruimte werken spiegels horizontaal in de lengte het beste.

Wilt u nog meer interieurtips? Loop binnen bij onze showroom in Opheusden. We delen graag onze kennis en ervaring voor een interieur waarin u zich thuis voelt. Komt u binnenkort langs?

Auteur: / 24 mei 2023