Wij zijn van 27 april tot en met 5 mei gesloten!
20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

De interieurtrends van 2024

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dat betekent nieuwe trends op interieurgebied. Wij hebben voor u uitgezocht wat we volgend jaar kunnen verwachten en lichten vijf interieurtrends toe.

1. Natuur als inspiratiebronTrends 2024 bmfabrics

De natuur blijft ons inspireren. Het brengt rust en sfeer in huis. Dus ook in het nieuwe jaar gebruiken we natuurtinten als groen, terracotta en bruin in ons interieur. Daarnaast zien we natuurlijke materialen en texturen terug in kussens en gordijnen, zoals bij de nieuwe collectie van bmfabrics. “We grijpen terug naar klei, hout, enamel en duurzame vezels zoals sisal, jute en hennep. Aansluitend kiezen we ook voor natuurlijke kleurtinten of materialen in hun natuurlijke toestand, zoals ruw linnen en katoen.” Met planten halen we de natuur echt binnen. Zet een grote plant neer, hang potten aan het plafond, creëer een plantenwand of een plantenhoek als eyecatcher in de woonkamer.

2. Handgemaakt

Steeds vaker kiezen we voor authentieke producten. Die trend zet door in 2024. Meubels hoeven er niet meer strak en glad afgewerkt uit te zien. We zien liever waar een product vandaan komt en kiezen voor vakmanschap en eigenheid. Van een handgemaakt tapijt tot meubels op maat. Ben u al een tijd op zoek naar een vakman die het meubel van uw dromen kan maken? Wij werken samen met Peterieur, gespecialiseerd in maatwerk.

3. Personal touch: Do It Yourself

De personal touch past bij de trend waarbij we kiezen voor handgemaakte spullen. Door bestaande meubels zelf op te knappen, krijgen ze een unieke look. Het recyclen van producten levert bovendien ook een goed gevoel op. Op internet zijn veel doe-het-zelfideeën te vinden. Met de verf van Little Greene krijgt bijvoorbeeld een oude stoel of deur een nieuw gezicht.

Natuur in huis

4. Ronde vormen

Organische vormen maken uw interieur zacht. Denk aan ronde of ovale tafels en kasten met afgeronde hoeken. De vloeiende lijnen geven ook weer het gevoel alsof de meubels met de hand zijn gemaakt. Voor een kleed dat perfect past bij uw stijl, kunt u kiezen voor een groot rond kleed op maat.

5. Domotica

Graag voegen wij aan dit rijtje de trends binnen domotica, het automatiseren van huizen, toe. Een huis smart maken ligt steeds meer binnen handbereik. Van slimme verlichting, thermostaten, energiebeheer tot entertainment. Sommige mensen omarmen de slimme snufjes die zorgen voor comfort in huis. De ontwikkeling van domotica gaat ook in 2024 verder met als doel het creëren van de ultieme woonervaring.

Wilt u snel aan de slag en uw interieur in 2024 een nieuwe look geven? Kom in het nieuwe jaar naar onze winkel in Opheusden voor wooninspiratie.