20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

5 tips voor het juiste behang

Wilt u een muur behangen, maar weet u niet zeker welk behang het beste bij u en de ruimte past? Niet zo gek, want er is heel veel keuze. Met deze vijf tips voor het kiezen van het juiste behang kijkt u na de behangklus vol trots naar uw muur.

1. Maak een moodboard

Maak een moodboard dat weergeeft welke sfeer de kamer moet krijgen. Blader in tijdschriften, kijk op Pinterest of Instagram en laat u inspireren.  Verzamel kleuren, patronen en interieurs die aansluiten bij het beeld dat u in uw hoofd heeft. Als u ergens behang ziet dat u aanspreekt, plak het op het moodboard.

Behang Sandberg Wallpaper natuur2. Bezoek sites van behangmakers

Bezoek sites van behangmakers als het Zweedse Sandberg Wallpaper om inspiratie op te doen. Bij de hofleverancier van het koninklijk hof van Zweden draait het om handgetekende Scandinavische ontwerpen, vaak geïnspireerd door het Zweedse landschap en de natuur. Maar er zijn ook collecties met grafische patronen, speciaal voor de kinderkamer of een klassiek design. Het Britse Little Greene heeft ook diverse collecties met mooie prints. Voor de behangcollectie National Trust Papers haalt het bedrijf bijvoorbeeld inspiratie uit oude Engelse landhuizen. Of kies voor het romantische behang van Smith & Fellows. Wilt u liever bladeren door een behangboek? In onze showroom zijn diverse boeken aanwezig.

Behang Sandberg Wallpaper kinderkamer

3. Kies een soort behang

Bedenk wat voor soort behang u wilt: vliesbehang, vinylbehang, renovliesbehang of papierbehang. Welk behang past beste bij de ruimte die u wilt behangen? In dit blog vertellen we meer over de verschillen en voor-en nadelen.

4. Plak een sample op de muur

Heeft u behang gezien dat u niet meer uit uw hoofd krijgt? Bestel een staal! Het is heel anders om behang in uw huis te bekijken dan op een scherm of in een boek. Uw sample plakt u op de muur. Hang het op verschillende plaatsen in de ruimte op. Welke effect heeft het licht? Loop op verschillende tijden de kamer binnen om het behang te bekijken. Met de sample op de muur ziet u ook meteen of het behang past bij uw interieur.

5. Kijk welke verf erbij past

Kijk ook of er verf beschikbaar is in (een van) de kleuren van het behang. Misschien vindt u het mooi om direct of later een andere muur in de ruimte een van die tinten te geven. U kunt natuurlijk altijd aan de dealer vragen of er verf in die kleuren bestaat. Zo kunnen wij bij het behang van Little Greene helpen bij het uitkiezen van een verfkleur die perfect aansluit. In onze showroom hebben we zowel behang als verf van dit merk.

Meer tips nodig voor het kiezen van het juiste behang? We denken graag met u mee. Kom langs in onze winkel in Opheusden en dan kijken we samen welk behang bij u past!