20 jaar maatwerk in huis met Reedoo Interieur + kleur

Lees er meer over op de Reedoo blog

Weblog

5 tips voor wandbekleding

Heeft u genoeg van die ene muur in huis? Of bezig met een verbouwing en aan het nadenken welke wandbekleding u zult kiezen? We geven u vijf tips voor wandbekleding. Van behang, verf tot natuurlijke wandbekleding van kokos, hout en mos.


1. Behang

Behang als wandbekleding is eigenlijk tijdloos. Het enige wat verandert zijn de trends. Werd behang voorheen vooral gebruikt om zichtbare scheuren of vlekken weg te werken, tegenwoordig is het ook heel eenvoudig om er een statement mee te maken. Door te kiezen voor een uitgesproken ontwerp. Of verschillende designs met elkaar te combineren. Er zijn zoveel soorten behang, dat er vast iets bijzit dat bij u past. In dit blog vertellen we meer over de diverse soorten behang.

2. Lambrisering van pvc

Niet iedereen houdt van lambrisering: de afwerking van een muur met houten muurbekleding. Een voordeel van houten lambrisering is dat u het in iedere gewenste kleur kunt schilderen. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor alternatieve lambrisering. Zo hebben wij weleens een muur afgewerkt met pvc-stroken.

3. Vloerbedekking op de muur

Wat dacht u van vloerbedekking op de muur? Een wand krijgt direct een andere uitstraling. En u drukt zeker uw persoonlijke stempel op het interieur van uw woning. De voordelen van vloerbedekking op de muur? Het houdt warmte binnen en geluiden tegen. Is een hele wand voor u iets te veel van het goede? Kies voor een wandkleed. Dan hangt u een vloerkleed op, bijvoorbeeld aan een gordijnrail.

4. Natuurlijke wandbekleding

Wandbekleding van natuurlijke materialen is een originele manier om muren een natuurlijke uitstraling te geven. Wist u dat uw muur kunt bekleden met kokos, boomschors, teakhout, lindehout, mosselschelpen of mos? In onze showroom vindt u wandpanelen waarvoor grondstoffen van bomen, planten, schelpdieren en restproducten zijn gebruikt. De soort bekleding heeft, net als vloerbedekking, een akoestische, dempende werking.

5. Verf

We eindigen met een van de meest voorkomende manieren om muren te bekleden: muurverf. Dat kan niet in dit rijtje ontbreken. U kunt met verf hele originele resultaten bereiken. Deel een wand op in delen, kies voor vormen of creƫer met verf een lambrisering. Ga voor een matte look met kalkverf. Of kies voor een van de rustgevende kleuren uit de Stone-collectie. En heeft u weleens gedacht aan verf die afwasbaar is? Handig met kinderen in huis. Vlekken op de muur veegt u met een natte doek zo weg.

In onze showroom laten we graag zien wat voor verf we in huis hebben, welke vloerbedekking zich uitstekend leent voor op de muur en helpen we bij het uitkiezen van het perfecte behang. Maakt u een afspraak?

Auteur: / 16 maart 2021